Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 12 Ekim 2016 - 15:25 Yorum: 0

ESOGÜ’de Yeni Nesil Sanayi ’Endüstri 4.0’ paneli başlıyor

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Eskişehir Şubesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) işbirliğinde düzenlenen "Yeni Nesil Sanayi Endüstri 4.0...

ESOGÜ’de Yeni Nesil Sanayi ’Endüstri 4.0’ paneli başlıyor

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Eskişehir Şubesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) işbirliğinde düzenlenen "Yeni Nesil Sanayi Endüstri 4.0 Paneli" 14 Ekim 2016 Cuma günü başlıyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Endüstri 4.0" deyiminin, gelecekte yeni bir dünyayı tanımladığı belirtildi. Açıklamada, "Sanayi devrimi ürünü olarak iyi ya da kötü yönleriyle hayatımızı şekillendireceğini düşündüğümüz Endüstri 4.0; bulut bilişim, akıllı evler, nesnelerin interneti, yapay zeka ve robot teknolojileri gibi ileri teknoloji ürünlerini tanımlamaktadır. Bu ürünlerin sağlık, eğitim, iş ve sosyal yaşamımıza olası etkilerini bilmek ve bu değişime hazır olmak önemlidir" denildi.

Panelin, bu konuda halkın ve sektörü bilgilendirilmesi, bölgedeki sanayi, üniversite öğrencileri ve akademik kadronun konu üzerindeki farkındalığının sağlanmasının amaçlandığı belirtilen açıklamanın devamında şöyle denildi;

"Konusunda uzman kamu ve özel şirket yöneticileri, üniversitelerin ilgili bölümlerinden akademisyenler, belediyelerimizin değerli yöneticileri, ilgili meslek odalarının ve ilgili komisyonların yöneticilerinin katılımı ile, 14 Ekim 2016 Cuma günü ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde iki oturum halinde gerçekleştirilecek "Yeni Nesil Sanayi Endüstri 4.0 Paneli"ni düzenlemiştir. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Sanayi Odası'nın desteklediği etkinlikte; ESOGÜ, NETAŞ, Savronik, STM (Savunma Teknolojileri Mühendislik A.Ş), Festo, Siemens, Turkcell, Akurgal Danışmanlık, Tepebaşı Belediyesi, ENOSAD (Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği) yetkilileri sunumları ile katılımcıları aydınlatacaktır. "Yeni Nesil Teknoloji" ve "Dijital Dönüşüm ve Etkileri"panel başlıkları altında yapılacak sunumların yöneticiliklerini EMO Eskişehir Şube Üyesi Gürcan Banger ve EMO Meslek İçi Sürekli Eğitim Merkezi (MİSEM) Komisyonu Başkanı Orhan Örücü yapacaktır. Endüstri 4.0 gerçeklerini tanımak, etkilerini bilmek ve geleceğimize bugünden dokunmak amacıyla 14 Ekim 2016 Cuma günü saat 09.30'da ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek etkinliğe; geleceğine dokunmak isteyen sanayicilerimizi, üniversite öğrencilerimizi, akademisyenlerimizi, kısaca tüm halkımızın katılımını bekliyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber