Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Haziran 2016 - 15:24 Yorum: 0

ESOGÜ’den Sanayiye Mühendis Akışı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi mezunlarının Eskişehir sanayisinde istihdamını artırmak üzere öğrencilerin...

ESOGÜ’den Sanayiye Mühendis Akışı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi mezunlarının Eskişehir sanayisinde istihdamını artırmak üzere öğrencilerin beşeri ve sosyal sermayelerini geliştirecek "ESOGÜ MÜHSAN" başlıklı proje başlatıldı.

ESOGÜ Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM), ESO, BEBKA, İŞ-KUR'un paydaşı olduğu projenin yöneticiliğini ise ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnci Parlaktuna yapıyor. Projeye ilişkin olarak ETTOM'dan bir açıklama yapıldı. Projenin faydalarına dikkat çekilen açıklamada, "Proje ile bölgesel kalkınma, sosyal sermayenin ve sosyal ağların kalkınması ve etkileşiminin sağlanması, mezunların sektör tarafından tercih edilebilir olmaları ve hem üniversiteler hem de ülke ekonomisi için sağlanabilecek kazanımlar ele alınmıştır. Projenin ilk aşamasında anket çalışması ile öğrenci durum analizi yapılmıştır. Bu analiz ile amaçlanan, öğrencilerin istihdam ile sosyal ve beşeri sermaye donanımları hakkındaki düşüncelerini, eksik yönlerini ve beklentilerini belirlemektir. İkinci aşamada Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi firmaları ve ESO'nun da katkılarıyla bir firma farkındalık çalıştayı düzenlenecektir. Bu çalıştay ile sosyal sermaye ve beşeri sermaye donanımı kavramını firmalara anlatmak, şehir ve ülke ekonomisi üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekerek firmaların bu konudaki farkındalıklarını artırmak amaçlanmaktadır" denildi.

"ÜRETİM FAKTÖRLERİ DİNAMİK BİR YAPIYA GEÇİRİLECEK"

Proje ile bölgenin kalkınmasına olumlu etkiler sağlanacağının dile getirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"Son aşamada ise ETTOM Akademi işbirliği ile ESOGÜ Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Bölümler Çalıştayı gerçekleştirilerek, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bölümlerine sosyal sermaye birikiminin ve beşeri sermaye donanımının mezunların istihdam edilmesinde önemli role sahip olduğunu vurgulanacak ve bölümlerin eğitim ve öğretim süresince mezunların istihdam edilebilmelerini sağlayacak bir yol haritası çizmelerini sağlamak amaçlanacaktır. Yol haritası mezunların istihdam edilmeleri veya istihdamlarını artırabilmek için nasıl bir sosyal sermaye birikimi ve beşeri sermaye donanımı kazanmaları gerektiği düşünülerek hazırlanacaktır. Projedeki amaç ESOGÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bölüm mezunlarının istihdam edilmelerini sağlamak ve istihdamlarını artırmak amacıyla bölümlerin 4 yıllık eğitim-öğretim süresince sosyal ve beşeri sermaye donanımı olarak öğrencilere kazandıracaklarını içeren bir yol haritasının çizilmesi, iş gücü piyasasının arz ve talep cephelerinin birbirine yakınlaştırılması, bölgedeki üretim faktörünün harekete geçirilerek dinamik bir yapıya kavuşturulması ve bölgenin kalkınmasına olumlu yönde etki etmesinin sağlanmasıdır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber