Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 06 Aralık 2016 - 11:28 Yorum: 0

ESOGÜ’nün 2 milyonluk yatırımı Türkiye’ye ışık oldu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kalp ve Göğüs Hastanesi Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı Doç.

ESOGÜ’nün 2 milyonluk yatırımı Türkiye’ye ışık oldu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kalp ve Göğüs Hastanesi Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Buğra Harmandar, 2 milyon TL harcama yapılarak kurulan Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi yoğun bakımı sayesinde Türkiye'nin her bölgesinden hasta alabildiklerini söyledi.

Yoğun bakımın kurulmasının ardından Türkiye'nin her bölgesinden gelen bebekler uzman ekip tarafından yapılan ameliyat sonrasında yeniden hayata tutunuyor. Doç. Dr. Buğra Harmandar, yenidoğan kompleks kalp cerrahisinin, Dünyada bilinen en ağır branşlardan birinin olduğunu söyledi. Türkiye'de yenidoğan kompleks kalp cerrahisinin son 10 yılda büyük gelişmeler katettiğini dile getiren Harmandar, "Bu gelişmeler öncesinde yenidoğan kompleks kalp hastalığı bulunan çocukların büyük kısmı maalesef kaybediliyordu. Son on yıldaki teknolojik gelişmelerle eş zamanlı olarak biz de Türkiye'de Dünya standartlarını yakalamış bulunmaktayız. Uzun yıllardır İstanbul'da yapmış olduğum yenidoğan kompleks kalp ameliyatlarına son 1 buçuk yıldır Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bünyesindeki Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Bilim Dalında devam ediyorum. İstanbul, Ankara ve İzmir dışında yenidoğan kompleks kalp ameliyatı yapılan en büyük merkez biziz şu anda. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Bilim Dalı olarak biz ağırlıklı olarak yenidoğan kompleks kalp ameliyatı yapmaktayız. Ülkenin dört bir tarafından hasta alıyoruz. İstanbul ve Ankara'dan dahi hastalar geliyor. Güneydoğu'ya hitap ediyoruz; Diyarbakır, Hakkari, Urfa, Şırnak onun dışında Doğu Anadolu; Erzurum, Kars. Trabzon. Zaten Kütahya, Afyon, Uşak, Denizli Antalya'ya kadar tamamına biz bakıyoruz. Oralarda hiç yapan yer yok. Bu hasta gruplarıyla ilgili yoğun çalışmalarımız oldu. Sonuçlarımız oldukça iyi, bu şekilde çok düşük doğum ağırlıklı, solunum cihazına bağlı, enfeksiyonlu pek çok hastayı yaşattık" dedi.

"Suriyeli bebekleri çoğu hastane almak istemiyor"

Suriyeli hastaları çoğu hastanenin kabul etmediğini ileri süren Doç Dr. Buğra Harmandar, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Özel hastanelerin hiçbiri bu hastaları almıyor. Devlet hastanelerinin çoğunda da Suriyeli hastaların, hasta yakınlarıyla aralarında iletişim bozukluğu olduğu ve birtakım da ödeme problemleri olduğu için kabul edilmiyor. Suriyeli hastaların çoğu ortada kalmış durumda. Biz yapabildiğimiz kadar Suriyeli hastanın ameliyatını burada gerçekleştirdik. Onlarda da sonuçlarımız iyi. Buradaki avantajlarımızın başında ise burada Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Bilim Dalı olarak kendi yoğun bakımımız var. Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'in öncülüğünde üniversitemiz 2 milyon TL harcama yaptı. Oraya herkesten bağımsız olarak hasta alabiliyoruz. Çok iyi yetişmiş kendi ekibimiz var. Kendi kendimize hasta bakabiliyoruz. Devlet hastanesiyle ortak çalışabiliyoruz. Ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası dönemde hastaların bakımını onlarla paylaşabiliyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber