Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 24 Mart 2017 - 13:03 Yorum: 0

Esra Albayrak: “16 Nisan çocuklarımızın geleceği adına çok önemli bir fırsat”

Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği 15 Temmuz Darbe Girişimi Sonrası Uluslararası Çocuk ve Travma Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın...

Esra Albayrak: “16 Nisan çocuklarımızın geleceği adına çok önemli bir fırsat”

Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği 15 Temmuz Darbe Girişimi Sonrası Uluslararası Çocuk ve Travma Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak, "16 Nisan'ı çocuklarımızın geleceği adına çok önemli bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Açıkça söylüyorum benim için 16 Nisan, kendim için yapacağım bir seçim değil, çocuklarımız için geleceğimiz için yapacağımız bir seçimdir" dedi.

Ümraniye Belediyesi'nin 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin çocuklar üzerinde bıraktığı etkilere dikkat çekmek için düzenlediği 15 Temmuz Darbe Girişimi Sonrası Uluslararası Çocuk ve Travma Sempozyumu başladı. Türkiye'den uzman katılımcıların yanı sıra ABD, Kanada, Avustralya, İngiltere ve Güney Afrika'dan önemli travma uzmanlarının da yer alacağı sempozyumda çocuk ve travma konusu psikiyatri, psikoloji, sosyal hizmetler ve iletişim bilimleri üzerinden çok disiplinli olarak ele alınacak. Yurtdışında başarıyla uygulanan travma çalışmaların ve tecrübelerin paylaşılacağı sempozyum 2 gün sürecek. Sempozyuma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, çok sayıda konuşmacı ve davetli katıldı.

"16 Nisan çocuklarımızın geleceği adına çok önemli bir fırsat"

Sempozyum açılışında konuşan Esra Albayrak, 16 Nisan'daki referandumun ülkenin geleceği adına bir fırsat olduğunu belirterek, "Altını çizmek istediğim bir konu var ki 15 Temmuz'un geride bıraktığı öldürmeyen acı güçlendirir diyebileceğimiz travma sonrası büyüme boyutudur. Bildiğiniz gibi psikolojide travma sonrası büyüme maruz kalınan travmatik olayın kişiyi travma durumundan daha güçlü hale getirmesidir. Ben inanıyorum ki çocuklarımız bu ruh depreminden manen güçlenerek çıkmıştır. İşte tam da bu sebeple 15 Temmuz'un ertesi günü olarak nitelendirebileceğimiz 16 Nisan'ı çocuklarımızın geleceği adına çok önemli bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Açıkça söylüyorum benim için 16 Nisan, kendim için yapacağım bir seçim değil, çocuklarımız için geleceğimiz için yapacağımız bir seçimdir. Çocuklarımıza layık bir Türkiye, gelecek kurmak için bir fırsattır. Bir daha 15 Temmuzların yaşanmaması için, vesayet odaklarının ülkemiz üzerindeki gölgesinin kaldırılabilmesi için bu manada en doğru kararı milletçe vereceğimize bir kez daha inanıyorum" diye konuştu.

"Demokrasi nöbetleri bizim milli rehabilitasyon modelimiz olmuştur"

Demokrasi nöbetlerinin milli bir rehabilitasyon modeli oluşturduğunu dile getiren Albayrak, "Televizyonlardan izledikleri tanık oldukları olaylar, anne babalarının telaşları onların küçük yüreklerinde adeta bir korku dağı oluşturdu. Çok şükür 8 yaşında büyük bir korkuyla geceyi geçiren kızıma söylediğim şey gerçek oldu; iyiler kazandı. Yabancı misafirlerimiz bunu bilmeyebilirler, aylarca her gece binlerce insanın katıldığı demokrasi nöbetleri bizim milli rehabilitasyon modelimiz olmuştur. Ben bunu bizzat kendim ve çocuklarımda gördüğüm için söylüyorum o buluşmalardaki birlik duygusu başta söylediğim zedelenen güven duygularını tazelemiştir" ifadelerini kullandı.

Sempozyumda konuşulanlar daha sonra kitap haline getirilecek

Sempozyumda konuşulanların daha sonradan kitap haline getirileceğini kaydeden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "15 Temmuz hepimiz üzerinde travma oluşturdu. Ama en çok bu travmaya maruz kalanlarda çocuklar. Tolore etmesi, atlatması büyüklere göre daha zor. Büyükler bir şekilde atlatır ancak küçük yaşta inanılmaz bir yara alıyor çocuklar ve şimdiden tedavi olmazlarsa ömür boyunca üzerlerinde taşırlar yarayı. Biz de dedik ki en çok zarar göreceğini düşündüğümüz çocukların üzerindeki 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin yarattığı travmayı masaya yatıralım. İngiltere'den, ABD'den, Kanada'dan, Avusturalya'dan, Güney Afrika ve Türkiye'den bu işin uzmanlarını getirdik ve 2 gün boyunca 7-8 oturum halinde tartışılacak. Ortaya çıkan konuşmalar da kitap haline getirilecek" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber