Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 03 Mart 2015 - 13:33 Yorum: 0

Esrarengiz yangından sonra duvardaki yazılar korkuttu

Siirt'te 3 yılda 500'ü aşkın esrarengiz yangının çıktığı Toprak ailesine ait evin duvarında bu kez de Türkçe, Kürtçe ve Arapça tehdit mesajları yazıldığı iddia edildi

Esrarengiz yangından sonra duvardaki yazılar korkuttu

SİİRT (AA) - FECRİ BARLIK - 3 yılda 500'ü aşkın esrarengiz yangının çıktığı Toprak ailesine ait evin duvarında bu kez de tehdit dolu mesajlar yazılmaya başlandı.

Yaklaşık 3 yıl önce evlerindeki esrarengiz yangınlar nedeniyle gündeme gelen Toprak ailesinin, bu kez Barış Mahallesi'ndeki evinin duvarlarında kim tarafından yazıldığı bilinmeyen Kürtçe, Türkçe ve Arapça mesajlar yüzünden sıkıntı yaşadığı iddia ediliyor.

 Zeki Toprak, AA muhabirine, sebepsiz yangınlar nedeniyle 10 ev değiştirmek zorunda kaldıklarını söyledi. Son günlerde evinin duvarında Türkçe, Kürtçe ve Arapça mesajların yazıldığını ileri süren Toprak, şöyle konuştu:

"Bir seneden bu yana yazılar ön plana çıktı. Ayda 2-3 sefer yangın çıkıyor ama haftada 2-3 defa yazılar duvarda yer alıyor. Yazıda tehditler savruluyor; 'Şunu yapmasanız bunu yapacağız' deniliyor. Kapı, pencere kilitli ama bir bakıyorsun duvarda yazılar var. Yazılar Arapça, Türkçe ve Kürtçe yazılıyor."

Daha önce yangın sebebinin belirlenmesi için Siirt Üniversitesince evde araştırma yapıldığını anımsatan Toprak, heyetin yangınların sona erdiğine ilişkin tespitinin doğru olmadığını savundu.

Yemeklerine farklı zamanlarda tuz ruhu, sabun ve deterjan gibi temizlik ürünlerinin karıştırıldığını da öne süren Toprak, şunları söyledi:

"Mutfakta yemek için su ısıtırken koku geldiğini fark ettik. Kokladığımızda sudan tuz ruhu kokusu geliyordu. Artık ne yapacağımızı bilemiyoruz. 2 yıl önce aldığımız çamaşır makinesi de yandı. Elektrikten kaynaklandığını düşünerek, fişini çektik. Baktık ki fiş takılı değilken bile yine yanmaya başladı. Odadaki elbiseleri getirip makinenin üstüne koymuşlardı ve burayı yakmışlardı. İnsan kendi eşyalarını yakar mı?" 

- "Artık bize kimse evini kiraya vermiyor"

Yaşanan esrarengiz olaylardan dolayı her ay evlerini boyamak zorunda kaldıklarını bildiren Toprak, soruna çözüm bulunmasını istedi.

Toprak, yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle yetkililerden destek beklediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kokudan ve dumandan oturamıyoruz. Boya yaptıktan bir ay sonra her taraf yine dumandan kapkara oluyor. Yetkililerden yardım istemiştik üniversiteden gelen heyet bu yangınları bizim çıkardığımızı iddia etti. Talebimiz yardım değil, çözüm bulunmasıdır. Bugüne kadar 10 ev değiştirdik. Artık dayanamaz hale geldik. Çocuklarımı yurda götürdüler, orada da 3-4 sefer yangın çıktı. 10 gün boyunca Kızlar Tepesi'nde ve Güres Caddesi'nde uyumak zorunda kaldık. Her yeri denedik ama bir türlü çare bulamadık. Artık bize kimse evini kiraya vermiyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber