Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ekim 2016 - 11:53 Yorum: 0

Estetik operasyonlar özgüveni artırıyor

Estetik operasyonların son yıllarda her türlü cerrahi branş tarafından sık yapılan ameliyatlar haline geldiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum...

Estetik operasyonlar özgüveni artırıyor

Estetik operasyonların son yıllarda her türlü cerrahi branş tarafından sık yapılan ameliyatlar haline geldiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Aslı Alay, günümüzde bu operasyonların yapılmasındaki artış özellikle kadınların daha güzel, daha iyi ve daha konforlu yaşam sürme isteğinin olduğunu söyledi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Aslı Alay, "Ancak burada önemli bir soru hangisi daha iyi ve güzel olmuştur. Kime göre, neye göre.. Belirleyici olan toplumun bize dayattıklarımı yoksa bizim isteklerimiz mi? Bu sorunun en doğru yanıtı kanımca kadının kendi bedenini daha güzel, daha rahat hissetmesi ve genital bölgenin fonksiyonlarından biri olan cinselliği mutlu bir şekilde yaşamasıdır. Çünkü hem partnerin hemde kadının birlikteliğinde cinsel mutluluk ilişkinin devamında önemlidir" dedi.

Genital estetik operasyonların talep edildiği dönem genellikle doğum sonrası olduğunu kaydeden Alay, "Özellikle zor ve iri bebek nedeniyle olan müdehaleli doğumlar sonrasında vajinada genişleme, vajinadan ses gelmesi, yeterli kavrayamama gibi sorunlarla karşılaşılabilir. Bazende doğum sırasında oluşan yırtıkların iyileşmesi anatomiye uygun olmayabilir. Vajinal dokuların karşılıklı gelmemesine bağlı oluşan şekil bozuklukları aynı zamanda ağrıyada neden olabilir. Bazı kadınlarda ise vajina normalden daha büyük ve geniş olabilir. Kadının bu konuyla ilgili sorunu yok ise operasyonada gerek yoktur. Çünkü vajina genişliği bir hastalık değildir" diye konuştu.

Alay, "Genital esetik operasyonları öncesinde ayrıntılı bir jinekolojik muayene mutlak yapılmalıdır. Çünkü mesane ve kalın bağırsağın son kısmı olan rektumla yakın komşuluğu olan vajinadaki genişlemeler ve kas dokusundaki zayıflıklara, çoğunlukla komşu organlarda da sorunlarda eşlik edebilir. Komşu organ olan idrar kesesindeki sarkma idrar kaçırma nedeni olabileceği gibi, rektumdaki sarkma kabızlığa neden olabilir. Organların kas gücündeki bu zayıflık cinsel ilişki sırasında vajinadan sese gelmesi, idrar kaçırma, gaz kaçırma gibi sorunlara yol açabilir. Bu sorunlar karşısında kadın öncelikle cinsellikten uzaklaşır, ardından eşle arasında oluşabilecek sorunlar nedeni ile tedavi arayışında olabilir. Genital estetik operasyonlarında çoğunlukla herhangi bir komplikasyon yaşanmadan 1 gün içerisinde hasta taburcu olur. Operasyonlarda önemli bir ayrıntı ise amaç sadece daraltma olmamalıdır, vajina, mesane ve rektumun bir anlamda yeniden restore edilmesi gerekir. Hastanın konforu açısından da çoğunlukla genel anestezi kullanılır. Operasyon sonrasında yaklaşık 6 hafta ilişki ertelenmelidir. İlerleyen yıllarda gebe kalan ve doğum yapma isteği olan kadınlar normal doğum yapabilir. Operasyon sonrasında pelvik kasları güçlendirecek ke gel egzersizleri öğretilir. Bedenimizde her kasın egzersize ihtiyacı olduğu gibi genital bölge kaslarınında egzersizi yaşam boyu gereklidir" ifadelerini kullandı.

Labioplasti nedir?

Alay, "Dudak estetiği anlamına gelen labioplasti genital bölgede sarkmış ve büyük dudaklara karşı yapılan bir operasyondur. Bazen genç kızlardada rastlanan dudakların büyük ve sarkık olması kadın ve partnerinde hoşnutsuzluk yaratır. Operasyon sarkmış dudaklarda fazlalıkların çıkarılması ve iz bırakmayan dikişler kullanılarak dış dudakların içinde gizlenmesi esasına dayanır. Operasyon sarkmış dudaklara karşı yapılacağı için ilişkiye girmemiş genç kızlardada uygulanılabilir. İşlem sırasında kızlık zarı zarar görmez. Kanama ve ağrı oldukça az olup, genel anestezi altında yapılan operasyon sonrası aynı gün içinde genellikle taburcu edilir. Kendiliğnden eriyen dikişler kullanıldığından dikiş almaya gerek yoktur. 3-4 hafta ilişki yasağı verilir. genellikle sonuç hasta beklentilerini karşılar" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber