Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 24 Ocak 2017 - 10:03 Yorum: 0

Estetik operasyonlara başvurma oranları hızla artıyor

Medicana Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Kutlu, estetik operasyonlara başvuranların gün geçtikçe arttığını belirterek,...

Estetik operasyonlara başvurma oranları hızla artıyor

Medicana Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Kutlu, estetik operasyonlara başvuranların gün geçtikçe arttığını belirterek, kadınların ve erkeklerin tercih ettikleri estetik operasyonlar hakkında bilgiler verdi.

Estetik operasyonlar hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Necmettin Kutlu, yüzün en çıkıntılı ve belirgin parçası olan burnun, halen hedef estetik organı olma özelliğini koruduğunu belirtti. Kutlu, "Tarihçiler boşuna, "Kleopatra'nın burnu biraz daha kısa olsa idi dünyanın tarihi değişirdi" dememişler. Yarının tarihini yazacak özellikle gençler de doğal olarak ilk değişimi burunlarında yaşamak istiyorlar. Biraz daha ileri yaşlarda burun ameliyatlarında sadece estetik değil, aynı zamanda işlevsel boyut da göz önüne alındığından; solunum, uyku düzensizlikleri, dikkat bozuklukları ve horlama gibi sorunlarda titiz ve profesyonel cerrahi ile çözüm buluyor. Bu yönlerde giderek gelişen bilinç bu tür ameliyatlara rağbeti daha da artırıyor. Genç kızlara öncelik verecek olursak; burundan başlamak üzere, meme küçültme, büyütme veya asimetri düzeltilmesi, kepçe kulak, dudak kalınlaştırma, liposuction, çarpık bacakların düzeltilmesi, yara izlerinin yok edilmesi talep görüyor. Biraz daha ileri yaşlarda ise, bunların yanı sıra, blefaroplasti dediğimiz göz kapaklarının estetiği, kaş asma gibi özellikle göze çarpan yüz kısımlarının estetiği ön plana çıkıyor. Böylelikle yorgun bakıştan kurtulurken aynı zamanda görme alanı sorunu da çözümlenmiş oluyor. Biraz daha ileri yaşlarda buna boyun ve yüz germe girişimlerini ekleyebiliriz. Erkeklerde ise yine burun ön sırada olmak üzere, kepçe kulak düzeltilmesi, özellikle liposuction ve jinekomasti dediğimiz memelerde aşırı büyüme ve kitle oluşumu, nedbelerin düzeltilmesi ve akne izlerinin silinmesi ve karın germe sayılabilir. Bunlardan jinekomasti özellikle geçtiğimiz yılda erkeklerde en sık yaptığımız ameliyat olarak ön plana çıkmaktadır. Bunun da başlıca nedeni yanlış beslenme alışkanlıkları ve sedanter yaşam tarzı, yani egzersiz ve spor yapmamaktır. Deri sarkmalarının çok aşırı olmadığı durumda bu ameliyatı sadece 2 mm'lik bir kesi ile liposuction yöntemi ile hiç iz bırakmadan gerçekleştirebilmekteyiz. Erkeklerde geçtiğimiz sene boyun ve yüz germe talepleri daha da sıklık göstermiştir" dedi.

Neştersiz güzellik de mümkün

Sarkan bölgeleri toparlamada artış yaşandığı vurgulayan Prof. Dr. Kutlu, "Estetik operasyonlar için hamilelikler sonrası veya kilo alıp verme sonrası oluşan sarkmaların karın germe, kol germe veya bacak germeleri sayabiliriz. Obezite cerrahisinin yaygınlaşması ile aşırı kilo verme sonrası ortaya çıkan sarkmaların düzeltilmesi de oldukça sıklaştı. Bu hem kadınlarda hem de erkeklerde neredeyse birbirine eş duruma gelir gibi oldu. Ortaya çıkan sonuçların olumlu sonuç vermesiyle birlikte bu tür ameliyatlarda bir patlama yaşandı. Cerrahiden kaçınanlar için de uygun vakalarda birkaç rötuş ile neştersiz güzellik sunmak mümkün oluyor. Bununla ilgili olarak botoks başta olmak üzere; PRP uygulamaları, dolgu maddelerinin enjeksiyonları, peelingler, bölgesel zayıflama yöntemleri, lazer uygulamaları gibi birçok yöntem söz konusu" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber