Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 15 Ekim 2016 - 13:48 Yorum: 0

Estonya Büyükelçisi Mottus, Mersin Valisi Çakacak’ı ziyaret etti

Estonya'nın Ankara Büyükelçisi Marin Mottus, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

Estonya Büyükelçisi Mottus, Mersin Valisi Çakacak’ı ziyaret etti

Estonya'nın Ankara Büyükelçisi Marin Mottus, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Çakacak, Mersin'i, Akdeniz'in sıcak insanlarının yaşadığı şehir olarak nitelendirerek, Estonya ile Türkiye arasında her zaman yakın ve dostane ilişkilerin olduğunu ifade etti. Estonya'nın, NATO'ya kabulünde Türkiye'nin büyük destek verdiğini de belirten Çakacak, aynı şekilde Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinde Estonya'nın da önemli desteklerinin olduğunu ifade etti. Bu sıcak ve samimi ilişkilerin iki ülke arasındaki ilişkilere olumlu etki yaptığını kaydeden Vali Çakacak, sadece bununla kalmayıp Birleşmiş Milletler'de, Avrupa Konseyi'nde ve önemli birçok uluslararası kuruluşlarda yakın ilişkilerinin mevcut olduğunu da söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2014 yılının Ekim ayında bazı bakanlarla birlikte bir ziyaret gerçekleştirdiklerine ve yine bu yıl 9 Temmuz'da Varşova'da Estonya Başbakanı ile görüşme gerçekleştirdiğine de değinen Vali Özdemir Çakacak, iki ülke yöneticilerinin üst düzeyde gerçekleştirdiği bu tür karşılıklı ziyaretler ile var olan iyi ilişkilerin daha da ileriye götürülmesinin önemine işaret etti. Büyükelçi Mottus'un bugünkü ziyaretlerini de son derece anlamlı bulduklarını kaydeden Çakacak, Mersin'in, Türkiye'nin dünyaya açılan önemli kapılarından biri olduğunu belirterek, Mersin Limanı'nda yapılan genişletme ve derinleştirme çalışmaları ile birlikte limanın, dünyanın en büyük gemilerinin yanaşabileceği bir aktarma limanı özelliğine kavuştuğunu söyledi.

Büyükelçi Mottus ise Mersin'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. İki ülke arasında çok sıkı işbirliği anlaşmalarının olduğunu ifade eden Mottus, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'ye destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Mersin'in çok önemli bir merkez olduğunu bildiklerini ve Estonya'nın da büyük gemilerin yanaşabildiği Baltık Denizi'nin en büyük limanı olan Tallinn Limanı'na sahip olduğunu dile getiren Mottus, bu nedenlerle Mersin Limanı'nın ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu iyi bir şekilde anlayabildiklerini ifade etti. Büyükelçi Mottus, konuşmasının sonunda Vali Çakacak'ı Estonya'ya davet etti.

Mottus'a, Estonya Fahri Konsolosu Leemet Paulson ile Estonya Mersin Fahri Konsolosu Nebil Taşçı da eşlik etti.

Estonya Büyükelçisi Mottus, Mersin Valisi Çakacak’ı ziyaret etti

Estonya Büyükelçisi Mottus, Mersin Valisi Çakacak’ı ziyaret etti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber