Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 23 Ağustos 2016 - 16:33 Yorum: 0

Estonya Dışişleri Bakanı Kaljurand Türkiye’yi ziyaret edecek

Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand, Avrupa Konseyi (AK) Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı sıfatıyla, Türkiye'de akim bırakılan terörist darbe teşebbüsü...

Estonya Dışişleri Bakanı Kaljurand Türkiye’yi ziyaret edecek

Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand, Avrupa Konseyi (AK) Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı sıfatıyla, Türkiye'de akim bırakılan terörist darbe teşebbüsü sonrasında dayanışma göstermek ve bilgi alışverişinde bulunmak üzere yarın Türkiye'yi ziyaret edecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Estonya Dışişleri Bakanı Kaljurand'ın, Avrupa Konseyi (AK) Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı sıfatıyla, Türkiye'de akim bırakılan terörist darbe teşebbüsü sonrasında dayanışma göstermek ve bilgi alışverişinde bulunmak üzere yarın Türkiye'yi ziyaret edeceği belirtilerek, Bakan Kaljurand'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından kabul edilmesi; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile ikili görüşmeler gerçekleştirmesinin öngörüldüğü bildirildi. Konuk Bakan Kaljurand'ın, ayrıca darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM binasını da ziyaret edeceğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurucu üyesi olduğumuz Avrupa Konseyi (AK) ile üst düzey siyasi temaslarımız ve teknik işbirliğimiz, demokrasimizi, anayasal düzenimizi ve vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini hedef alan terörist darbe teşebbüsü sonrasında da yoğun bir şekilde sürmektedir. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'ın ardından, Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı Kaljurand'ın ziyareti, AK ile yapıcı diyalog ve yakın işbirliğimizin daha da güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Gerçekleştirilecek temaslarda, 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından yaşanan gelişmeler, Avrupa Konseyi'yle devam eden işbirliği gündemimiz ile bölgesel ve uluslararası meseleler ele alınacaktır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber