Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 15 Eylül 2014 - 16:58 Yorum: 0

Et zamları TBMM Gündemine taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli AĞBABA, devletin besicilere hibe ve sıfır faizli kredi vermesine rağmen, neden ete bir yılda yüzde 20’lik zam yapıldığı konusunu Meclis Gündemine taşıdı.

Et zamları TBMM Gündemine taşındı

MALATYA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli AĞBABA, devletin besicilere hibe ve sıfır faizli kredi vermesine rağmen, neden ete bir yılda yüzde 20’lik zam yapıldığı konusunu Meclis Gündemine taşıdı.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Veli AĞBABA

Malatya Milletvekili

 

       Kırmızı et tüketimi 4 yıldır 1 milyon tonun altında seyrederken, sadece son 11 ayda perakende fiyatlara yüzde 20’ye varan zam uygulanmıştır.

Bu çerçeveden hareketle;

1.      Devletin besicilere hibe ve sıfır faizli kredi vermesine rağmen, yukarıda bahsi geçen rakamlar dikkate alındığında neden ete bir yılda yüzde 20’lik zam yapılmıştır?

2.      Kredi ve hibelerden hangi kurum, kuruluş veya kişiler faydalanmıştır? Hayvancılıkla ilgisi olmayan işadamları bu kredi ve hibelerden faydanlanmış mıdır?

3.      Bu hibe veya kredilerden yararlanıp sonra sahte fatura kullandığı tespit edilen şirketler var mıdır?

4.      Et üretimi tüm bu rakamlara ve teşviklere rağmen neden artmamaktadır? Basında yer alan sahtecilik konusunda bakanlığınız ne gibi önlemler almaktadır?

5.      Son 1 yılda ne kadar et ithal edilmiştir? 

ETİKETLER: CHP , Veli AĞBABA
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber