Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Eylül 2014 - 18:23 Yorum: 0

ETB Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk:

"Ellinin üzerinde buğday çeşidimiz var. Bu çeşitlerin azaltılmasıyla ilgili faaliyetler yapmayı planlıyoruz"

ETB Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk:

EDİRNE (AA) - Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, 50'nin üzerinde buğday çeşitleri olduğunu, bu çeşitleri azaltmaya yönelik çalışmalar yapmayı planladıklarını söyledi.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, borsanın projelerine ilişkin saha çalışması yapması için bir kişinin görevlendirileceğini belirtti. Tarımsal ve hayvansal üretimin kalitesinin artırılmasına çalıştıklarını ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Verimliliğin artırılması için saha desteği verilecek. Bu saha desteğinin yanında bölgedeki özellikle buğdayla ilgili biraz sıkıntımız var. Ellinin üzerinde çeşidimiz var bu çeşitlerin azaltılmasıyla ilgili faaliyetler yapmayı planlıyoruz. Bu çeşitleri 7-8 taneye düşürüp hem üretici açısından verimli hem zamanında bunu alan fabrikalar açısından da kalitesi iyi olan ürünlere doğru yönelmeye başlayacağız. Hayvansal üretimde buzağıdan başlayıp, inek ya da dana üretimiyle ilgili olan kısımda da süt veriminin artırılması, et veriminin ve kalitesinin artırılması noktasında faaliyetler yapacağız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber