Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:02 Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen’de ölenlerin yakınlarına taziye ziyaretind...19:02 Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, dolan...19:01 Zeynep Sönmez Antalya’da çeyrek finalde19:00 Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı18:59 Burdur’da kontrolden çıkan ticari araç takla attı: 1 kişi yaralandı18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı18:36 Adalet Bakanı Tunç: "Maalesef dünya böyle, adaletsiz bir dünya”18:25 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"18:24 İranlıların nevruz tatili beklentileri karşılamadı18:21 İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü18:20 CHP Genel Başkanı Özel Ortaca’da konuştu: "Limon üreticisini bu hale düşüre...18:19 MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın’dan CHP, DEM ve YRP değerlendirmesi18:16 Plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak18:12 Konya’da otomobil kaldırıma çarptı: 5 yaralı18:11 Bakan Yumaklı: "Bu memleketi çocuklarımız için dünyada bir numara yapmak üz...
Sami Er
Ekonomi 26 Ağustos 2019 - 11:38 Yorum: 0

Eti Gümüş’ün Atık Depolama Tesisi hizmete sunuldu

Kütahya'da faaliyet gösteren Eti Gümüş A.Ş.'nin Bucun Atık Düzenli Depolama Tesisi Projesi'nin hizmete sunulduğu bildirildi.

Eti Gümüş’ün Atık Depolama Tesisi hizmete sunuldu

Kütahya'da faaliyet gösteren Eti Gümüş A.Ş.'nin Bucun Atık Düzenli Depolama Tesisi Projesi'nin hizmete sunulduğu bildirildi.

Eti Gümüş'te üretim faaliyeti olmasının Türkiye ekonomisine katkı sağladığı gibi maden yönünden de çok zengin olduğunu ifade eden Genel Müdür Mehmet Kaya," Eti Gümüş A.Ş. Gümüş Cevheri Zenginleştirme Tesisinden kaynaklı atıkların doğaya zarar vermeden en uygun bir şekilde depolanmasını sağlamak ve işletme sonrası oluşturulacak tüm risklerin önlenmesi amacıyla 7. Atık Düzenli Depolama Tesisi projelendirilerek inşa edilmiştir. Atık düzenli depolama tesisinin kati projeleri hazırlanırken, yürürlükte olan yasal hükümler, atık karakteristiği, çevresel koşullar, sahanın topografik, jeolojik, jeoteknik ve hidrojeolojik durumu, sahanın yerleşim birimlerine olan uzaklığı, depolanacak atık miktarı, inşaat koşulları ve deprem durumu göz önünde bulundurulmuştur. Bütün bu unsurlar dikkate alınarak hem çevresel hem de ekonomik açıdan en uygun atık depolama sahası belirlenmiş ve atık depolama tesisine ait projeler hazırlanmıştır" dedi.

Projenin Maden Atıkları Yönetmeliği teknik usul ve esaslarına göre hazırlanarak onay alındığını belirten Genel Müdür Kaya," İnşaatı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yetki verilen Su Yapıları Denetim Firması yetkilileri ile 24 saat denetimi altında ve ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 15 günlük periyotlarla inşaat ilerleme kontrolleri yapılarak tamamlanmıştır. Proje bin 94 konuttan bin 163 konuta kadar atık alacak olup yaklaşık 6 yıl işletilmesi öngörülmüştür. Atık Düzenli Depolama Tesisi; geçirimsizlik tabakasının fiziksel, kimyasal, mekanik ve hidrolik özellikleri depolama tesisinin toprak ve yeraltı suları için oluşturacağı potansiyel riskleri önleyecek nitelikte tasarlanmış ve inşaatı tamamlanmıştır. Depolama alanı kazısı tamamlandıktan sonra tesisin tabanında ve yan yüzeylerinde içerideki atık suların çevreye ve yeraltına sızmasını önleyecek şekilde geçirimsizliği sağlamak için tabanda sıkıştırılmış vaziyette 0,5 m doğal kil ve üzerine basınç ve gerilmelere karşı yüksek mukavemetli geomembran (HDPE türü) malzeme, geokompozit drenaj, geosentetik kil, geotekstil ile birlikte kullanılmıştır" diye konuştu.

"Tesis inşaatında kullanılan malzemelerin test ve analizleri yaptırılmıştır"

Tesis inşaatına kullanılan malzemelerin Orta Doğu Teknik Üniversitesinde fiziksel ve kimyasal dayanım test ve analizleri yaptırılarak teknik şartnamelere uygunluğunun onaylandığını söyleyen Kaya, "Geçirimsizlik için kullanılan tüm malzemelerin serim ve kaynak işleri tamamlandığında geçirimsizlik sağlanıp sağlanmadığı bütünlük (integrity) testleri ile de kontrol edilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Maden Atığı Depolama Tesisi Onay Belgesi verilmiştir. Tesis işletme aşamasında 2 adet memba ve 2 adet mansap olmak üzere 4 adet yeraltı suyu gözlem kuyuları bulunmakta olup çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından yetkilendirilen laboratuvar firmalar tarafından, yıl içinde 3 aylık periyotlarla numuneler alınarak yer altı sularına herhangi bir etkinin olup olmadığı sürekli olarak kontrol edilmektedir" ifadelerine yer verdi.(EFE-)

Eti Gümüş’ün Atık Depolama Tesisi hizmete sunuldu

Eti Gümüş’ün Atık Depolama Tesisi hizmete sunuldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber