Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 24 Temmuz 2014 - 20:10 Yorum: 0

Etiyopya'dan Bill Gates'e fahri doktora

Etiyopya'nın başkentindeki Addis Ababa Üniversitesi, Microsoft'un kurucusu Bill Gates'e Etiyopya halkına desteğinden ötürü fahri doktora unvanı verdi.

Etiyopya'dan Bill Gates'e fahri doktora

Üniversitenin Nelson Mandela Salonu'nda düzenlenen törene Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn, Dışişleri Bakanı Tedros Adhanom, büyükelçi ve hükümet yetkililerinin yanı sıra öğrenci ve öğretim üyeleri katıldı.

Başbakan Desalegn, Bill ve Melinda Gates Vakfının Etiyopya'da sıhhat ve ziraat sahalarında sunduğu destekten dolayı Gates'e fahri doktora ünvanı verdi. Desalegn, vakfın Etiyopya'da bütün bölgelerde halka verdiği desteği devam ettirmesi çağrısını dile getirdi.

Gates törende yaptığı konuşmada, aldığı fahri doktora unvanının, vakfın umumi olarak Afrika, hususi şekilde Etiyopya'da sunduğu hizmetlerin bir semeresi olduğunu belirtti.

Gates, vakfın sağlık, ِAfrika'da kalkınma ve ziraat sahalarında 15 yılda 31 milyar dolarlık yardımda bulunduğunu ve halihazırda da 500 milyar dolarlık 200 plan üstünde çalıştığını anlatım etti.

Dışişleri Bakanı Adhanom da vakfın Etiyopya'da sosyal bölgelerde yürütülen planların esas ortağı olduğuna işaret etti.

Bill Gates ve Melinda Gates yönünden yönetilen ve kar amacı gütmeyen vakıf, sıtma ve açlık gbi küresel sorunları çözmeyi amaçlıyor. Etiyopya'da 2000 yılından bu güne kadar faaliyetlerine devam eden vakfın hizmet alanları arasında, aile planlaması, anne sağlığının desteklenmesi, çocuk felci, sıtma ve AIDS ile mücadele yer alıyor. 

Muhabir: Gülşen Topçu - Ömer Erdem

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber