Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Mayıs 2017 - 13:40 Yorum: 0

Etiyopyalı su uzmanlarına tecrübe paylaşımı programı düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) katkılarıyla Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Etiyopya Su Teknolojisi Enstitüsü'nün...

Etiyopyalı su uzmanlarına tecrübe paylaşımı programı düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) katkılarıyla Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Etiyopya Su Teknolojisi Enstitüsü'nün kurum uzmanlarından oluşan heyet su kaynakları yönetimi alanında tecrübe paylaşımında bulunmak amacıyla Türkiye'ye çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Etiyopya Su Teknolojisi Enstitüsü Genel Müdürü başkanlığındaki heyet, Devlet Su İşleri (DSİ) uzmanlarının rehberliğinde Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu ve Artvin sınırları içerisindeki barajlar, tatlısu arıtma tesisleri, atıksu arıtma tesislerinde incelemelerde bulundu. Su kaynakları yönetimi konusunda geniş şekilde bilgilendirilen heyet, DSİ Bölge Müdürlüklerini ziyaret etti.

Saha incelemelerini tamamlayan heyet, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen 4.İstanbul Uluslararası Su Forumu'na katılım sağladı. Forumda "Su ve Barış" ana teması altında, mülteciler konusu ile kentsel su yönetimi, finansman mekanizmaları, su ile ilgili yardım eylemleri, hukuki konular ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin uygulanması tartışıldı.

Ziyaret programının akabinde düşüncelerini paylaşan Etiyopyalı Su Uzmanları, düzenlenen tecrübe paylaşımı programından duydukları memnuniyeti ifade ederken Türkiye'nin su kaynakları yönetimi alanında önemli bir birikime sahip olduğunu vurguladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber