Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 10 Temmuz 2017 - 15:22 Yorum: 0

Etkinlikler de ,’’yerel sanatçılarımıza öncelik tanınmalı’’

Yaşam kalitesini olumlu yönde artıran sanat’a ilgi ve desteği artırmak görevimizdir. Sanat evrenseldir ve sürekli yükselen bir değer olan sanatın insan yaşamını zenginleştirdiği ve anlamlı kıldığı bilinen bir gerçektir.

Etkinlikler de ,’’yerel sanatçılarımıza öncelik tanınmalı’’

Bu durumda sanata ve sanatcıya her durum da sahip çıkmak ta görevimizdir. Değeri bilinmemiş, zaman zaman dışlanmış sanatcılarımıza da sahip çıkarak, birlik beraberlik içerisinde ,sözle değil,eylemlerle gerçekleştirmemiz gerekmektedir.


Mahalli sanatçılar bir sanatçının, sahip olması gereken, bilgi, deneyim, dinleme, başarı ve başarısızlıkları, paylaşabilme meziyetleri yanında, insanlarımızın isteklerine yatkınlığı ve yakınlığı ile de örnektir. Müziksel yorumları, yazım dili, konuşma ve yüreğe hitap eden sözlerin anlaşırlığı ile de örnek olacak durumdadırlar.

Mahalli şair, yazar ve sanatcılar her türlü fedakârlığı yaparak ,her şart, zemin ve imkânsızlıkta, aldığı hedeflerini başarıyla sonuçlandırır. İyi bir gözlemcidir,topluma ayna, kişilere de örnektir. Maalesef yerel sanatçıların en büyük sorunu olarak yerel yönetimlerin yeterli desteği göstermemesi ve mahalli sanatçıya destek vermemesi sanat ve sanatcı adına üzücü bir durum olarak ortaya çıkıyor. İl ve İlçe  belediyeler, kurum/kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri her alandaki yerel sanatçılarımıza, sahip çıkmak, etkinlikler de onlara öncelik tanımak zorundadır, yaşam, hiçbir zaman sanattan bağımsız düşünülemez. O nedenle de sanatları icra eden yerel sanatçılarına, sahip çıkmak mecburiyetindedir.

Fakat İl ve İlçe belediyeler, yerel sanatçılardan yeteri kadar istifade etmiyor. özellikle yerel yöneticilerin mahalli sanatcılara sahip çıkması gerekirken ,yüksek fiyatlar ödeyerek etkinliklere dışarıdan sanatçı getiriyor.


Tüm  duyguları, aynı anda hissedip kaleme, sese ve besteye aktarabilme gücü ancak sanatçıdadır. Sanat zordur ama ortaya çıkan eseri kitlelerle buluşturmak, daha da zordur. Bu nedenle yerel sanatçılara festivallerde ve tüm etkinliklerde yer verilmesi ve   desteklenmesi gerekiyor.

 

HABER: FİLİZ YAVUZKURT

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber