Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Ağustos 2016 - 09:53 Yorum: 0

Ev hanımlığından iş kadınlığına

Bucalı Hatice Oğuz bir kursa gitti, hayatı değişti. Oğuz'un hayatındaki değişim Buca Belediyesi'nin ücretsiz meslek edindirme kursuna yazılmasıyla başladı.

Ev hanımlığından iş kadınlığına

Bucalı Hatice Oğuz bir kursa gitti, hayatı değişti. Oğuz'un hayatındaki değişim Buca Belediyesi'nin ücretsiz meslek edindirme kursuna yazılmasıyla başladı. Kursu bitiren Hatice Oğuz, açtığı restoran ile kendi işinin patronu oldu.

Buca Belediyesi, açtığı ücretsiz meslek edindirme kursları ile Bucalı vatandaşların hayallerini gerçekleştiriyor. Meslek kurslarına katılan kursiyerler, aldıkları eğitimlerin ardından kendi iş yerlerini açarak iş sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor. Buca Belediyesi'nin Evka 1 Semt Evi'nde açtığı ücretsiz aşçılık kursuna katılan Hatice Oğuz da yaşamı değişen Bucalı kadınlardan biri oldu. Kursta eğitimini tamamlayan üç çocuk annesi 41 yaşındaki ev hanımı Hatice Oğuz, artık bir iş kadını olmanı mutluluğunu ve heyecanını yaşıyor.

"Öncülük ediyorlar"

Oğuz, Vali Rahmi Bey Mahallesinde açtığı "Lezzet Durağı" adlı restoran ile kursta öğrendiği tüm hünerlerini müşterilerini sergiliyor. Belediyenin açtığı kurslara katılmadan önce ev hanımı olduğunu ve hep böyle bir iş yeri olmasını istediğini belirten Oğuz, "Belediyenin bize vermiş olduğu bu katkıdan dolayı çok teşekkür ederim. Bütün ev hanımlarına öncülük ediyorlar. Bu sayede daha çok iş sahibi olmuş oluyoruz ve ev ekonomimize de katkıda bulunuyoruz" dedi.

Ev hanımlığından iş kadınlığına

Ev hanımlığından iş kadınlığına

Ev hanımlığından iş kadınlığına

Ev hanımlığından iş kadınlığına

Ev hanımlığından iş kadınlığına

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber