Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 10 Ekim 2016 - 11:18 Yorum: 0

Ev sirkesi kanserden diyabete her şeye faydalı

Balıkesir'in Gömeç ilçesindeki tadım etkinliğine katılan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, ev sirkesinin kanserden diyabete kadar her türlü hastalığa...

Ev sirkesi kanserden diyabete her şeye faydalı

Balıkesir'in Gömeç ilçesindeki tadım etkinliğine katılan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, ev sirkesinin kanserden diyabete kadar her türlü hastalığa şifa olduğunu söyledi.

Öz-Em Zeytinyağı firmasındaki tanıtımda, geleneksel sirke üreticisi Nihal Doğan sirke yapımı konusunda bilgiler verirken, hazırlanan sirkeler tadıldı ve yüzlere sürüldü. Sirke tanıtım toplantısına Prof. Dr. Canan Karatay ve Sağlıklı Yaşıyoruz Grubu da katıldı. Canan Karatay ile birlikte Karatay Mutfağı kitabının da yazarlarından olan, Geleneksel Sirke Üreticisi Nihal Doğan sirke yapımı ve sirkenin yararlarını anlatırken, Dr. Ümit Aktaş da ev sirkesi dışında sirke tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Konuklara, çeşitli meyvelerden sirke yapımı anlatıldı. Sirkenin dünyanın en önemli gıdalarından olduğunu anlatan Aktaş, "Sirke bol miktarda probiyotik içerir. Ama, sirke deyince akla marketten alınan sirkeler gelmesin. Marketten aldığımız sirkeler sadece asit. Eğer gıda olarak tüketecekseniz muhakkak ev sirkesi tüketmeniz gerekli. Bağışıklık sistemi için destektir. Kanserden diyabete kadar her türlü hastalıktan korur. Keskin sirke sağlığa zararlı değil, küpüne zararlıdır" dedi.

Sirke Üreticisi Öz-Em Zeytinyağları Sahibi Mehmet Özgü Manisalı ise zeytinyağında olduğu gibi sirkede de iddialı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber