Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Ekim 2014 - 18:33 Yorum: 0

Evde sağlık ve sosyal hizmetler sempozyumu yapıldı

OSMANİYE (AA) – Osmaniye’de, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, “Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu”...

Evde sağlık ve sosyal hizmetler sempozyumu yapıldı

OSMANİYE (AA) – Osmaniye’de, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce, “Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu” düzenlendi.

Vali Kerem Al, özel bir toplantı salonundaki etkinlikte, değişen çağda halkın devletten beklentilerinin de değiştiğini söyledi.

Dezavantajlı vatandaşlara karşı devrim niteliğinde düzenlemeler yapıldığını işaret eden Vali Al, şunları kaydetti:

"Devletlerin amacı vatandaşlara kaliteli hizmet sunmak, hayatlarını kolaylaştırmaktır. Ülkemizde son yıllarda dezavantajlı vatandaşlara karşı bakışı değişti, devrim niteliğinde düzenlemeler yapıldı ve uygulanmaya başlandı. Bence uygar devlet olmanın bir ölçüsü de, yaşlılara, engellilere, hastalara gösterilen ilgiden ve hizmetten geçiyor. Bu anlamda bizler tarihimizden örnek alacağımız çok sayıda uygulamalar olmuş. Medeniyetimizde zaten ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ geleneği var. Hizmetlerin daha kaliteli olmasında gayretlerimiz olacak."

Al, sempozyumun amacına ulaşması temennisinde bulundu.

Etkinlikte, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cem Uraldı, Halk Sağlığı İl Müdürü Alper Latif Boz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz, Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği (EVSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Koç, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Armağan Yıldırım konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, Birinci ve İkinci Basamak Evde Sağlık Hizmetleri, Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler konulu sunum yapıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber