Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 16 Eylül 2014 - 11:23 Yorum: 0

Evinin yanında yılda 200 bin balık yetiştiriyor

Samsun'un Bafra ilçesinde Orhan Usta, evinin yanı başındaki Derbent Barajı'nda kendi imkanlarıyla yaptığı 2 kafeste yılda 200 bin balık yetiştiriyor

Evinin yanında yılda 200 bin balık yetiştiriyor

SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Samsun'un Bafra ilçesinde Orhan Usta (34), evinin yanı başındaki Derbent Barajı'nda kendi imkanlarıyla yaptığı 2 kafeste yılda 200 bin balık yetiştiriyor.

 Bafra ilçesinde Kızılırmak üzerine 1984 yılında inşa edilmeye başlanan ve 1990 yılında yapımı tamamlanarak hizmete açılan Derbent Barajı, su ihtiyacının yanı sıra yöredeki insanlara da geçim kaynağı oluşturuyor.

Baraj yapımı dolayısıyla yöredeki tarım arazileri su altında kalan Orhan Usta, 24 yıldır evinin yanı başına kendi imkanlarıyla yaptığı 2 kafeste yerli somon ve alabalık üretimi yapıyor.

Balık yetiştiricisi Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarım arazilerinin su altında kaldıktan sonra evin geçimini sağlamak için babasıyla balık kafeslerini yaptıklarını söyledi.

- Balık yavrularını da kendisi yetiştiriyor

Kafeslerin hemen evin yanı başında olduğunu ve barajın içine yerleştirdikleri dubalarda yürüyerek kafeslere gidip geldiklerini anlatan Usta, "Burada yılda 200 bin yerli somon ve alabalık üretimi yapıyoruz. Genelde balıkları yavru olarak alıyoruz ancak üretim maliyetleri arttığı için son 3 yıldır yavru balık üretimini de kendimiz yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Usta, "Kendi ürettiğimiz ve yetiştirdiğimiz balıkları Türkiye'nin birçok iline kilogramı 10 liradan satıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber