Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 30 Ekim 2014 - 15:03 Yorum: 0

Evlat edindiği otizmli Yasin'e gözü gibi bakıyor

Aydın'da, 3 günlükken evlat edindiği oğluna 4 yaşında otizm teşhisi konulan anne, çocuğunu yetiştirmede gösterdiği fedakarlıkla çevresine örnek oluyor.

Evlat edindiği otizmli Yasin'e gözü gibi bakıyor

Emine Öztürk (60), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın Valiliği'nden emekli olduktan sonra tek kızının evli olması nedeni ile yalnız kalmamak için kocası Vehbi Öztürk ile evlat edinme kararı aldıklarını anlattı.

Afyonkarahisar'da, mahkeme kararıyla 3 gündelik Yasin'i evlatlık edinerek Aydın'a getirdiklerini dile getiren Öztürk, oğulları 2 yaşındayken Aydın Devlet Hastanesi'nde zeka geriliği teşhisi konulduğunu belirtti. 

Yasin 4 yaşına geldiğinde İzmir Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde otizmli olduğunun belirlendiğini anlatım eden Öztürk, şöyle konuştu:

'Yasin şu anda 9 yaşında. Engelli olduğunu öğrendiğimiz süreçten itibaren kendisini terk etmek aklımın ucundan bile geçmedi. Bakımını azami biçimde sürdürdük. 2 sene temel sınıfına götürüp getirdim. 6 yaşına geldiğinde ilkokula yazdırdık. Zarar görmemesi ve vermesi için ben de bir talebe bunun şeklinde her vakit yanı başında oldum. Daha sonra otizmli öğrencilerin eğitim gördüğü Aydın hususi Eğitim Uygulama Merkezi'ne yazdırdık ve şu anda eğitimini burada devam ettiriyor. Günümün iri bölümünde eğitimi ve tedavisi için çabalıyorum.'

'Yasin'i yine teslim etme şansım vardı ancak...'

Yasin'i kendi evladı bunun şeklinde bağrına bastığını, bu süreçte en iri destekçisinin kocası olduğunu anlatım eden Öztürk, şöyle dedi: 

'Hastalığından ötürü akşam olduğunda çoğu süre uyumadım, sabahlara kadar başında bekledim. Hastanelerde onunla ortak yattım. Engelli olduğunu sonradan öğrendim lakin kendi çocuğum gibi baktım, besledim, büyüttüm. Eşim bu süreçte benim en iri destekçim oldu. Akrabalarımdan, yakınlarımdan reaksiyon gösterenler, 'Neden başına bunları açtın?' diyenler de çok oldu. Tüm bunlara karşı ayakta durdum. Ömrüm müsaade edene kadar da Yasin'e bakmaya, tedavisi için uğraşmaya devam edeceğim. Tüm aileler çocuklarına sahip çıkmalı. Yasin'i yine teslim etme şansım vardı lakin bunu yapmadım. Aileler çocuklarına engelli yada sağlam olsun her koşulda azami şekilde bakmak zorundalar.

ETİKETLER: Aydın , Otizm , Teşhis , Fedakar , Yasin
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber