Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Mart 2021 - 13:43 Yorum: 0

Evlat nöbetindeki ailelerden CHP’li Özel’in ziyaretine tepki

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan...

Evlat nöbetindeki ailelerden CHP’li Özel’in ziyaretine tepki

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerden CHP'li milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Özgür Özel'in ziyaretlerine tepki. Aileler, ziyareti samimi bulmadıklarını açıkladı.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'da farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti devam ediyor. CHP'li milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ile Özgür Özel, 549'uncu gününde HDP önünde eylemde olan aileleri ziyaret etti. Ziyaret sonrası aileler, HDP aleyhine slogan atarak CHP'li heyeti yuhaladı. Aileler, 553'üncü günde de eylemlerine devam ederken CHP'li vekillerin yaptığı ziyareti samimi bulmadıklarını, Tahir Elçi davası için gelip öyle kendilerine uğrandığını ifade ederek kınadı.

"Ona yazıklar olsun dedim"

Aileler adına basın açıklamasında bulunan evlat nöbetindeki baba Celil Begdaş, 22 aydır burada olduklarını, Özgür Özel'in Tahir Elçi'nin mahkemesine geldiğini söyledi. Bir de CHP'li Özel'in açılışı olduğunu ileri süren Begdaş, "Beni kandıracaksın. Sen ancak kendi kendini kandırırsın. Tam 22 aydır oğlum götürülmüş, ben HDP'nin kapısındayım. Ona dedim ki, "Benim oğlumun montu burada çıkmış. Oğlumun kimliği çıkmış'. "Biliyorum" diyor. Diyorum, bu şehit ailelerini niye sormadın. Diyor, "Ben sizi takip ediyorum." Sen benim neyimi takip ediyorsun. Ben ona yazıklar olsun dedim. Bana demiş ki, o aile değil. Ben sonuna kadar aileyim. Yusuf Begdaş'ın babasıyım. İlk günden beri bize destek vermediler. Yalan söylüyorlar. Ne o, ne İYİ Parti. Burada anneler, babalar feryatlarını kopardılar. Kış demeden, yağmur demeden, çamur demeden. Medya da gördü aileleri" dedi.

"CHP artı HDP, eşittir PKK diyoruz"

Evlat nöbetindeki annelerden Ayşegül Biçer ise, Özgür Özel'in gelişinin oyun olduğunu, hiç samimi olmadığını kaydetti. Anne Biçer, "Ben hatta seslendim. "Eğer ki senin gelişini samimi bulmamızı istiyorsan HDP'yi kına, PKK'yı lanetle" dedik. Evlatları için mücadele edenler diyor. Evlatlarımız için değil, HDP'nin kandırarak, PKK'nın kaçırdığı evlatlarımız için. Onları dile getiremiyorsunuz. Çünkü siz ittifak içindesiniz. Bu açıklamayı yapma gereğini bu yüzden bulduk. Sizin gelişinizi samimi bulmadık. Bizi ziyaret ederken, "barış anneleri'ni dile getirmeniz çok yanlıştı. Çünkü bizim burada 1,5 yıldır yükselen feryadımızı duymadınız, görmediniz. Sizin gelişinizi o yüzden samimi bulmuyoruz. Sonuna kadar da sizi şiddetle kınıyoruz. CHP artı HDP, eşittir PKK diyoruz. Çünkü CHP'nin içine HDP kaçmış. Bu kadar apaçık ortada. Şimdi HDP kapatılsın diyoruz, CHP çıkıp ret oyu kullanacaktır. Bir daha ittifak içinde PKK'ya yandaşlık yaptığınız apaçık ortada" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber