Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Eylül 2016 - 13:33 Yorum: 0

Evlere kitap servisi engellilere hayat veriyor

Nilüfer Belediyesi tarafından hayata geçirilen evlere kitap servisi, yatağa bağlı yaşayan Sami Vatansever'in hayatında yeni bir sayfa açtı.

Evlere kitap servisi engellilere hayat veriyor

Nilüfer Belediyesi tarafından hayata geçirilen evlere kitap servisi, yatağa bağlı yaşayan Sami Vatansever'in hayatında yeni bir sayfa açtı. Vatansever, evine gelen kitapları okuyarak hem kendini geliştiriyor hem de keyifli vakit geçiriyor.

Engelli bireylerin kitaba erişimini kolaylaştırmak için evlere kitap servisi hizmetini başlatan Nilüfer Belediyesi, onların hayatlarına ışık tutuyor. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen projenin hedefi engelli bireylere okuma alışkanlığı kazandırmak. Bünyesinde 70 binin üzerinde kitap bulunan Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri'ndeki kitaplardan 500 farklı kitap, Nilüfer'de yaşayan engellilere talepleri doğrultusunda kurye aracılığıyla teslim ediliyor. Engelli bireyler de böylece evlerine kadar gelen kütüphane imkanı sayesinde kitapların sihirli dünyasından uzak kalmıyor.

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri'ne üye olan bedensel engelli Sami Vatansever de evlere kitap servisi ile istediği kitaba kolayla ulaşan isimlerden biri. 8 yıldır yatağa bağlı yaşayan Vatansever, evine gelen kitaplarla kendini geliştirdiğini söyledi. Sami Vatansever, "Günün büyük bir kısmını kitaplarla geçiriyorum. Evde sıkıldığım zaman kitabımı alıyorum elime ve vaktimi bu şekilde değerlendiriyorum. Kitapların içerisinde kendimi buluyorum, yeni bilgiler öğrenerek kendimi geliştiriyorum" dedi.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü'nden evine hediye gelen bir kitapla okuma hayatının başladığını belirten Vatansever, her ay üç kitap okuduğunu söyledi.

Sami Vatansever'in eşi Gülizar Vatansever de kitap okumaya başladıktan sonra eşinin hayat görüşünün değiştiğini söyledi. Gülizar Vatansever, "Eşim yaklaşık bir yıldır kütüphane hizmetlerinden yararlanıyor, istediği kitaplara çok rahatlıkla ulaşıyor. Eşim kitap okuyarak çok şey kazandı, bilmediklerini öğreniyor, anlamadıklarını bizlere soruyor ve kendini geliştiriyor. Sadece eşim değil biz de eve gelen kitaplardan yararlanabiliyoruz. Bu hizmeti bizlere sağlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Sami Vatansever'in kızı Zehra Ece de babasıyla birlikte saatlerce kitaplar hakkında konuştuklarını ve güzel zaman geçirdiklerini kaydetti. Nilüfer Belediyesi'nin Evlere Kitap Servisi projesinden yararlanmak isteyen engelli ve yakınları 441 02 42 numaralı telefondan ya da Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri ve İhsaniye'de bulunan Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi'nden başvuru yapabilecek.

Evlere kitap servisi engellilere hayat veriyor

Evlere kitap servisi engellilere hayat veriyor

Evlere kitap servisi engellilere hayat veriyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber