Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:39 Solingen’deki hayatını kaybeden aile kundaklanan evlerinin önünde anıldı21:39 İftar vaktinde husumetlisinin iş yerine ateş etti21:38 Galatasaray, Antalyaspor kampını tamamladı21:38 Şırnak’ta Millet Kıraathanesi törenle hizmete açıldı21:37 Koruyucu aileler ve çocukları iftarda buluştu21:37 CHP Genel Başkanı Özel, Marmaris’te vatandaşlarla buluştu21:19 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: "Girdi maliyetleri yüzünden çifti üreti...21:15 Filistin Devlet Başkanı Abbas’tan yeni hükümete onay21:14 Bakan Bayraktar açıkladı: "Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmay...21:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahamm...21:05 Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu21:04 Başkentte seyir halindeki araç alev aldı20:59 Siirt’te muhtarlık kavgasında 9 kişiyi yaralamışlardı, Batman’da yakalandıl...20:58 Lübnan, İsrail saldırıları nedeniyle BM’ye resmi şikayette bulunacak20:56 UAD, İsrail’e Gazze Şeridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardımların ulaştırılm...20:55 Rize’de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı20:52 Düzce Üniversitesi öğrencileri için iftar programı düzenledi20:43 Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor"20:38 Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düz...20:33 Bakan Ersoy: "Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız”
Sami Er
Eğitim 02 Nisan 2020 - 15:28 Yorum: 0

Evlerinden otizme mavi ışık yaktılar

Manisa'da öğrenciler 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında bu kez evlerinden mavi ışık tutarak farkındalık oluşturdu.

Evlerinden otizme mavi ışık yaktılar

Manisa'da öğrenciler 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında bu kez evlerinden mavi ışık tutarak farkındalık oluşturdu.

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan Mehmet Suphi Egemen İlkokulu öğrencileri anlamlı bir etkinliğe imza attı. Korona virüs nedeniyle evde kalan ve uzaktan eğitim alan öğrenciler, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nde okulda olmasalar da mavi renklere bürünerek, hazırladıkları videolarla ve afişlerle otizmli bireylerin yanında olduklarını gösterdi.

Okul Müdürü Evra Seda Satan, "436 mevcudumuzla okula sığdırdığımız hayatı son yaşadığımız süreçle birlikte evlere sığdırmaya başladık. EBA TV'nin yanında, öğretmenlerimizin bizzat kendilerinin yaptığı online eğitimlerde bugün ekranlar maviydi. Hepimiz geçen yıllarda olduğu gibi yine mavilendik ve otizmin bir hastalık olmadığı, farklılık olduğu konusunda etrafımızda farkındalıklar oluşturmaya devam ettik. Evde olsak da şartlar Mehmet Suphi Egemen İlkokulu öğrenci ve öğretmenlerini engellemiyor. Sanılanın aksine süreçle birlikte daha çok çalışır olduk. Eskiden olduğu gibi her günün hakkını vermek adına, her günümüzü planlayıp, üzerinde saatlerce istişare ediyoruz. Bu süreçte velilerimiz de her zaman olduğu gibi yanımızda yürüyerek, yine büyük bir aile olduğumuzu kanıtladılar. 2 Nisan Otizm farkındalık günü kapsamında, çocuklara bilgiler verip, şarkılar söyledik, resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları yaptık. Uzaktan sürdürdüğümüz her yarışma kapsamında, dereceye girenler yine madalya ile ödüllendirilmeye devam ediyor. Okullar açıldığında büyük bir kutlama eşliğinde kalabalık bir madalya töreni olacak inşallah. Çocuklar bu heyecanla etkinliklere daha çok motive oluyorlar." dedi.

Evlerinden otizme mavi ışık yaktılar

Evlerinden otizme mavi ışık yaktılar

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber