Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Yerel 01 Kasım 2014 - 14:08 Yorum: 0

"Evlilik Okulu"nu bitirenlere sertifikaları verildi

Törende SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 48 yıllık mutlu evliliğinin sırrını genç çiftlere anlattı

'Evlilik Okulu'nu bitirenlere sertifikaları verildi

GAZİANTEP (AA) - Şahinbey Belediyesi "Evlilik Okulu"nu başarıyla tamamlayan evli çiftler için sertifika ve ödül töreni düzenledi. 

Şahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 2009 yılında başlatılan projesi kapsamında bugüne kadar 5 bin 73 kişiye kurs verildi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika ve ödül törenine konuşmacı olarak katılan SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, 48 yıllık mutlu evliliğinin sırrını genç çiftlere anlattı. 

Mutlu ailelerin yetiştireceği sağlıklı ve huzurlu çocukların, Türkiye'nin geleceğinin mimarları olacağını ifade eden Konukoğlu, "Mutlu evliliğin formülü kısaca ‘itaat et, rahat et’ olarak tanımlayabiliriz. Ama elbette ki olay bu kadar basit değil. Mutlu aile mutlu toplumun çekirdeğidir. Mutlu toplum ise güçlü, müreffeh, huzurlu ülkenin yapı taşıdır. Her şey mutlu ailede başlar. Mutlu evlilik sevgiyi, saygıyı, fedakarlık yapmayı ve empati kurarak iletişim kurmayı gerektirir" dedi.

Konukoğlu, her ailede tartışma yaşanabileceğini ancak en uzun süren kızgınlığın 3 saati geçmemesi gerektiğini belirterek genç çiftlere mutlu evlilik için şu önerilerde bulundu: 

"Size uygun olmayan, hoşunuza gitmeyen her harekete kusur olarak bakmayın. Eşinizin olumlu yönlerini görün. Kusursuz insan arayan yalnız kalır. Kusursuz insan arayan önce kendine bakmalı. Kendi kusurunu bilen, başkasında kusur aramaz. Kusur arayacağınıza, kusurlarınızı örtün.  Evlilik bir yol arkadaşlığıdır. Gönül kırmayın. Çocukların yanında hiç tartışmayın. Kavga etmeyin, birbirinize kötü ve kırıcı söz söylemeyin. Eşler arasındaki huzursuzluk çocuğu kaybetmek demektir. Huzursuz ortamda büyüyen çocuk saldırgan, uyumsuz, sorunlu ve başarısız olur."

Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da,  göreve başladığında belediyeciliğin sadece yol, kaldırım, park, asfalt yapmaktan ibaret olmadığını, en önemli hizmetin insana olduğundan hareketle Türkiye'de ilk defa "Evlilik Okulu" projesini başlattıklarını söyledi. 

Aileyi çok önemsediklerini anlatan Tahmazoğlu, "Toplumun en küçük bireyi aile. Çekirdek. O sağlam olursa toplum da ona göre sağlam oluyor" dedi.

Tahmazoğlu, evli çiftlerin artık çok basin sebeplerle evliliklerine son verdiklerine dikkati çekerek "Geçen yıl Türkiye'de evlenen kişi sayısı 600 bin 138 çift, boşanan maalesef 125 bin 305 kişi. Bu rakam Gaziantep'te evlenme olarak 24 bin 98 kişi, boşanma 3 bin 138 kişi. Boşanmalardan maalesef en büyük zararı da çocuklar görüyor. Bu yüzden biz özellikle mutlu bir toplum, huzurlu bir aile ve boşanmaları da ortadan kaldırmak adına bu evlilik okulu projesini başlattık" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından "Evlilik Okulu"nu başarıyla tamamlayan 187 çifte sertifikalarının yanı sıra çamaşır makinesi de hediye edildi.  

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber