Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 20 Aralık 2014 - 13:18 Yorum: 0

EVSİD Başkanı Önder:

"Dernek olarak ilk hedefimiz, Türk mutfak sektörünü dünyada tanıtmak olacak"

EVSİD Başkanı Önder:

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Ev Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Başkanı Burak Önder, "İhracatı ithalatından fazla olan, cari açık vermeyen sektörlerin başında geliyoruz" dedi.

Önder, bir tesiste düzenlediği toplantıda, yeni kurulan EVSİD'in ilk ziyaretini Kahramanmaraş'a gerçekleştirdiğini söyledi.

Türkiye'nin çelik üretiminin yüzde 60'ının Kahramanmaraş'ta yapıldığını belirten Önder, kentin sektördeki potansiyelinin kendileri için önemli olduğunu, bu yüzden de ilk ziyaretlerini Kahramanmaraş'a yaptıklarını ifade etti.

Kentteki firmaların sektörde çok iyi yere gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Önder, ihracat hedefine ilişkin sözlerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "durmak yok, yola devam" sözleriyle tamamladı.

Türkiye'de yerleşik üretici özelliği taşıyan ve mutfak-ev eşyaları sektöründe faaliyet gösteren firmaları bir araya getirmek ve sektörün gelişmesi yönünde faaliyetler gerçekleştirmek amacıyla derneği kurduklarını vurgulayan Önder, sektörde ihracat vizyonlu olmayı hedeflediklerine işaret etti.

Türk mutfak sektörünü dünyada tanıtmak ve sanayicilerin ortak sorunlarının çözülmesi adına girişimlerde bulunmanın öncelikli hedefleri arasında yer aldığını vurgulayan Önder, şöyle devam etti:

"Türkiye, bulunduğumuz sektörde cazibe merkezin durumundadır. Firmalarımız yaklaşık 80 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Yaklaşık 3 milyar dolarlık ihracatımız var. İhracatı ithalatından fazla olan, cari açık vermeyen sektörlerin başında geliyoruz. Dernek olarak ilk hedefimiz, Türk mutfak sektörünü dünyada tanıtmak olacak."

Toplantıya, kentte mutfak eşyaları ve çelik sektöründe hizmet veren firma temsilcileri katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber