Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
Sami Er
Güncel 30 Ekim 2014 - 21:58 Yorum: 0

EXPO 2016 Antalya 8. Konsey Toplantısı

Antalya Valisi Türker: "Kurumların kendi öncelikleri şüphesiz önemlidir ancak EXPO'nun da Türkiye'nin önceliği olduğunu dikkate alarak bir çalışma yapmamız gerekiyor"

EXPO 2016 Antalya 8. Konsey Toplantısı

ANTALYA (AA) - EXPO Konseyi 8. Toplantısı, Antalya Valisi Muammer Türker başkanlığında gerçekleştirildi.

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, 23 Nisan 2016'da açılması planlanan "çocuk ve çiçek" temalı botanik EXPO 2016 ile ilgili devam eden proje ve yapım işleri hakkında konsey üyelerine bilgi verildi.

Toplantıda konuşan Vali Türker, EXPO'nun gerek Antalya'ya gerekse Türkiye'ye çok katkısı olacağını söyledi.

Türker, çok boyutlu proje EXPO'da birçok kurumun görev alanına giren konuların olduğunu kaydetti.  

EXPO Konseyi'nin temsilcilerinden özellikle kendi görev alanlarıyla alakalı konularda özel ilgi göstermelerini beklediklerini ifade eden Türker, şunları kaydetti:

"Yönetim Kurulu Başkanımız Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'i biz zaman zaman bilgilendirip, desteğini alıyoruz. Bizim de mutlaka burada sizlerle çözmemiz gereken işler oluyor. Kurumların kendi öncelikleri şüphesiz önemlidir ancak EXPO'nun da Türkiye'nin önceliği olduğunu dikkate alarak bir çalışma yapmamız gerekiyor. Herkesin bu meseleyi milli hassasiyetle ele alması ve ona göre yaklaşmasını bekliyoruz. EXPO Konseyi'nin bütün üyelerine bu çalışmanın en güzel şekilde sonuçlanarak memleketimize güzel bir hizmetin verilmesini temenni ediyorum."

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, EXPO alanının yapılmasıyla ilgili başından beri hiçbir kaygı duymadığını ancak katılacak ülkeler listesini görünce dehşete kapıldığını belirtti.

Katılımcılar arasında hiçbir gelişmiş ya da gelişmekte olan ülke olmadığını öne süren Çandır, "Biz EXPO yolculuğuna başladığımızda 100 ülke buraya gelecek diye bir hedef koyduk ancak görüyorum ki bu konuda biraz sınıfta kalmışız. Bence zamanın da darlığını gözeterek bir şekilde bir seferberlik ilan etmemiz gerekir. Avantajlıyız çünkü Dışişleri Bakanımız, Antalya milletvekili" diye konuştu.

Türker de bahse konunun gündemlerinde olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bu konu bizim de endişe duyduğumuz bir konu ancak EXPO'ya katılacak ülkeler, genellikle son dakikaya doğru cevaplarını veriyorlar. '100 ülke katılacak' hedefini, biraz iddialı bir hedef olarak koymuşuz. En fazla katılımın olduğu EXPO'da 44 ülke temsil edilmiş. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu kasım ayının sonuna doğru Türkiye'de bulunan bütün büyükelçileri Antalya'da toplayacağını söyledi. Biz bu toplantıda EXPO olarak sunum yapacağız. Bu toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker de katılacak. Biz EXPO'yu ciddi bir gündem maddesi olarak o toplantıda anlatacağız." 

Gelişmiş ülkelerin henüz katılım listesinde görünmeyişinin eksiklik olduğunu dile getiren Türker, Türkiye'nin de son katıldığı EXPO'ya son birkaç ay içerisinde karar verip katılacağını bildirdiğine dikkati çekti. 

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay da katılacak ülke sayısı konusuna ağırlık verdiklerini çünkü EXPO'ların başarısının önemli bir kriterinin bu olduğunu ifade etti.

Toplantıda, Genel Sekreter Yardımcısı Faik Akturan da EXPO 2016 Antalya Ajansının faaliyetleriyle alan düzenlemesi, ülke katılımlarına yönelik çalışmalar, tanıtım ve etkinlik faaliyetlerine ilişkin sunum yaptı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber