Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 13 Mayıs 2016 - 11:08 Yorum: 0

EXPO 2016’da Hollanda Milli Günü Kutlandı

EXPO 2016 Antalya'nın resmi katılımcısı Hollanda, Milli Gün kutlamasını gerçekleştirdi.

EXPO 2016’da Hollanda Milli Günü Kutlandı

EXPO 2016 Antalya'nın resmi katılımcısı Hollanda, Milli Gün kutlamasını gerçekleştirdi. Hollanda bahçesinin de ziyaret edildiği kutlama kapsamında Hollandalı jaz grubu BRUUT konser verdi.

Dünya çiçekçilik sektöründe önde gelen ülkelerden Hollanda EXPO 2016 Antalya'da Milli Gün kutlamasını gerçekleştirdi. Kutlama için Hollanda'dan çok sayıda davetli Antalya'ya geldi. Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Kees Van Rij, Hollanda Ticari İşler Bakanlığıvekili Aldrik Gierveld, Hollanda Genel Komiseri Henk Westerhof, Hollanda Büyükelçiliği Tarım Müşaviri Mehmet Çevikoğlu, Hollanda Büyükelçiliği Müşavir Yardımcısı Uğur Isın, Hollanda Bahçecilik Ticaret Kurulu Temsilcisi Henk Westerhof ve Hollanda Fahri Konsolosu Savaş Titiz ile Hollanda Bahçesinin mimarları Niek Roozen ve Noortje Buddingh'in de aralarında olduğu heyet, VIP binasında EXPO 2016 Antalya Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından Büyükelçi Rij EXPO 2016 Antalya ziyaretçi defterini imzaladı. Ardından Büyükelçi Rij ve Büyükelçi Kök karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

Karşılamanın ardından heyet, Milli Gün kutlamaları için küçük amfi tiyatroya geçti. Buradaki tören iki ülkenin milli marşlarının çalınmasıyla başladı. Daha sonra Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Kees Van Rij ve EXPO 2016 Antalya Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök, Milli Gün konuşmalarını yaptı. Büyükelçi Kök konuşmasında iki ülkenin çok eskilere dayanan ilişkileri olduğuna değinerek, "Dünya genelinde çiçekçilik sektöründe son derece önemli bir yere sahip olan Hollanda'nın Milli Gününü kutlamaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Heyet daha sonra ilk olarak Türkiye Bahçesine ziyaret gerçekleştirdi. Ardından Hollanda'nın "Yeşil Şehir 2016" adıyla EXPO 2016'da kurduğu ülke bahçesine geçildi. Konuklara burada lalenin resminin de sergilendiği Hollanda bahçesi hakkında bilgi verildi.

İKİ ÜLKE ARASINDA DOSTLUĞUN SEMBOLÜ LALE

Büyükelçi Rij, Hollanda bahçesinde yaptığı açıklamada Türkiye ile Hollanda arasındaki resmi ilişkilerin 1612'de Hollanda Büyükelçisi'nin İstanbul'a gelmesiyle başladığını ifade ederek sonrasında iki ülke arasında çok iyi ilişkiler geliştiğini belirtti. Rij, bu ilişkilerin en iyi sembolünün ise lale olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Hollanda'ya ilk lale soğanları, Osmanlı İmparatorluğundan geldi ve o zamandan bu yana lale Hollanda'da muazzam bir dönüşüm yaşadı. Bu nedenle lale dostluğumuzun en önemli sembolü oldu. Bugün bu fantastik EXPO'da Hollanda bahçesinde çiçekler, bahçecilik anlamındaki ilişkilerimizin de altını çiziyoruz."

BÜYÜKELÇİ RİJ'DEN TÜRKİYE'YE EXPO KUTLAMASI

EXPO 2016 Antalya'nın çok özel bir EXPO olduğunu da vurgulayan Rij, Hollanda olarak birçok EXPO'ya ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Karşılaştırmak gerekirse EXPO 2016 gerçekten çok etkileyici. Birçok ülke burada birlikte. Bu durum Antalya ekonomisine de katkı sağlayacaktır. Sanırım çok sayıda insan burayı ziyaret edecektir. Burada yalnızca çiçekler yok. Pedagojik ve eğlence anlamında da çok şey var. Görkemli bir yer. Türkiye'yi kutluyorum" dedi.

Hollanda Milli Günü kutlamaları kapsamında Hollandalı jaz sanatçılarından oluşan BRUUT grubu konser verdi. Küçük amfi tiyatrodaki konser ilgiyle izlendi.

EXPO 2016’da Hollanda Milli Günü Kutlandı

EXPO 2016’da Hollanda Milli Günü Kutlandı

EXPO 2016’da Hollanda Milli Günü Kutlandı

EXPO 2016’da Hollanda Milli Günü Kutlandı

EXPO 2016’da Hollanda Milli Günü Kutlandı

EXPO 2016’da Hollanda Milli Günü Kutlandı

EXPO 2016’da Hollanda Milli Günü Kutlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber