Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 30 Mart 2015 - 17:53 Yorum: 0

EXPO Antalya Konsey Toplantısı

Antalya Valisi Türker:- "Yıl sonu itibarıyla EXPO'nun altyapı ve üstyapı inşaatlarıyla ilgili çalışmaların tamamlanması planlanıyor"- "Biraz sıkıntı olabilecek konu, bitkilendirmeyle alakalı görünüyor ama onlarla ilgili de profesyonel ekiplerle çalışılara

EXPO Antalya Konsey Toplantısı

ANTALYA (AA) - EXPO Konseyi'nin 10. olağan toplantısı, Antalya Valisi Muammer Türker başkanlığında gerçekleştirildi. 

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda EXPO 2016 Antalya Ajansı bünyesindeki birimler tarafından ilerleme raporları sunuldu.

Toplantıda konuşan Vali Türker, EXPO sahasının adım adım şekillendiğini, altyapı ve üstyapı çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

"Yıl sonu itibarıyla EXPO'nun altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanması planlanıyor" diyen Türker, "Biraz sıkıntı olabilecek konu, bitkilendirmeyle alakalı görünüyor ama onlarla ilgili de profesyonel ekiplerle çalışılarak hızlı bir şekilde çalışmalar yürütülecek" diye konuştu.

EXPO denildiği zaman sadece Aksu'da bulunan sahanın anlaşılmaması gerektiğini vurgulayan Türker, bağlantı yolları, havalimanındaki şartlar ve şehir merkezinde EXPO'yu ilgilendiren bütün alanlarda çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Raylı sistemle ilgili çalışmaların Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yürütüldüğünü bildiren Türker, havalimanı yolundaki yetişmiş ağaçların EXPO sahasına taşınması işlemlerinin de devam ettiğini anlattı.

- 25 ülkeden teyit

Türker, 2016 yılında yapılacak botanik EXPO ile ilgili bugüne kadar 25 ülkeden teyit alındığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"İlk başta çıta, 100 ülke diye çok yüksek tutuldu. O yüzden 25 ülke az gibi gözüküyor ama daha zamanımız var. Türkiye bu yıl Milano'da düzenlenecek EXPO'ya katılma kararını 6 ay önce verdi. Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayarak silsile halinde katılımın yoğun olması için çalışıyoruz. Ülke katılımlarını direkt o ülkenin hükümetlerinden bekliyoruz ama konu o ülke hükümeti tarafından değil, daha alt kurumlardan da çözülebilir. Bazı ülkeler katılmak istiyor fakat maddi olarak katkı veremiyor, bu nedenle (Türkiye'nin katkısı ne olur) diye soruyorlar."

Geçen hafta Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında 8-9 bakanın katılımıyla G-20 Zirvesinin lojistik hazırlıklarıyla alakalı bir toplantı yapıldığını söyleyen Vali Türker, G-20 hazırlıklarıyla EXPO hazırlıklarının örtüştüğünü, G-20 Zirvesiyle ilgili yapılan ulaşım, güvenlik gibi hazırlıkların bir anlamda EXPO için de yapıldığını kaydetti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber