Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 16:43 Yorum: 0

EXPO Bulvarı Meclis’ten Geçti

Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı devam meclisinde Beşkonaklılar Köprüsü ile Havaalanı arasında kalan kısmının Altınova Bulvarı, EXPO 2916 fuar alanı...

EXPO Bulvarı Meclis’ten Geçti

Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı devam meclisinde Beşkonaklılar Köprüsü ile Havaalanı arasında kalan kısmının Altınova Bulvarı, EXPO 2916 fuar alanı ile Kundu Belek bağlantı yoluna kadar olan kısmının EXPO Bulvarı olarak belirlenmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Mecliste ayrıca Ak Parti Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ile CHP Meclis Üyesi Sıdkı Soydan arasında "Meclisi Geç Başlatma" tartışması yaşandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Devam Meclisi Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda Meclis Başkan Vekili Ahmet Büyükakça Başkanlığında toplandı. 45 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste, grup sözcüleri 13 Mayıs Türk Dil Bayramı'nı kutladı. MHP Grup sözcüsü Selçuk Senirli, " Türkçe 350 milyon insanın konuştuğu 5. önemli dildir. Türkçe mükemmel bir sanat ve musiki dilidir. Türk dili Türk milletinin kalbidir. Türk milletini, dilini yabancı diller boyunduruğundan korumalıdır" dedi.

ÇIKARTILAN İŞÇİLER

CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncer ise, ASAT'dan sendikal haklarını kullandıkları gerekçesi ile işten çıkarıldıklarını ileri süren Mustafa Düzenli ve Mehmet Zengül'ün iddialarını Başkan Vekili Ahmet Büyükakça'ya sordu. Tuncer'e cevap Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici'den geldi. Ekici, "Kişiler atama sıfatlarını taşımadıkları için görevden uzaklaştırdılar. Konu şuan inceleme altındadır. Bizim sendikalar ile bir sıkıntımız yok. Elimizde devlet memuru olmayacakları yönünde belge var" dedi. Ak Parti Meclis Üyesi Ercan Merthatun ise, "Eğer sendikal haklarından dolayı çıkarılacak olsalardı, 2 yıldır çoktan çıkarılmıştı." diye konuştu.

GEÇ BAŞLAMA TARTIŞMASI

Diğer taraftan Meclis'te Ak Parti Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ile CHP Konyaaltı Meclis Üyesi Sıtkı Soydan arasında "Meclisi Geç Başlatma" tartışması yaşandı. Meclis Üyesi Süleyman Topçu, Başkan Vekili Ahmet Büyükakça'dan meclisi bir an önce başlatmasını istedi. Daha sonra Topçu, "Buraya oturmaya mı geldik. Dışarıdakiler içeri girsin, başlasın şu Meclis artık" dedi. Bunun üzerine CHP Meclis üyesi Sıtkı Soydan, Süleyman Topçu'ya ,"İşin varsa evine git, burası Meclis" diye cevap verdi. Bunun üzerine Süleyman Topçu da "Üç saatlik yoldan geldim. İşim gücüm var. Başlatın artık. Burası yatma yeri değil" dedi. Tartışma, Meclis Başkan Vekili Ahmet Büyükakça'nın araya girmesi ile büyümeden kapandı.

EXPO 2016'YA "BULVAR" İSMİ

Öte yandan mecliste, Altınova Bölgesi ile EXPO 2016 fuar alanına ulaşım sağlanabilmesi için açılan yol isimlerin belirlendi. Düzenleme kapsamında, Beşkonaklılar Köprüsü ile Havaalanı arasında kalan kısmının Altınova Bulvarı, EXPO 2916 fuar alanı ile Kundu Belek Bağlantı yoluna kadar olan kısmının EXPO Bulvarı olarak belirlenmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

EXPO Bulvarı Meclis’ten Geçti

EXPO Bulvarı Meclis’ten Geçti

EXPO Bulvarı Meclis’ten Geçti

EXPO Bulvarı Meclis’ten Geçti

EXPO Bulvarı Meclis’ten Geçti

EXPO Bulvarı Meclis’ten Geçti

EXPO Bulvarı Meclis’ten Geçti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber