Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
16:17 Yunus Emre’nin kabri başında eller ‘yağmur’ diye duaya açıldı16:16 Erzincan’da girişimci kadınları güçlendiren eğitimler başladı16:14 Nesli tükenmekte olan toy kuşlarına yönelik envanter ve izleme çalışması16:14 Kümeslere dadanan çakala otomobil çarptı16:13 Başkan Köksal 72 firmanın yer aldığı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına kat...16:12 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun’dan başlayacak16:12 İnebolu’da çiftçilere 107 bin sebze fidesi dağıtıldı16:12 Fenerbahçe, Sivasspor maçı hazırlıklarına başladı16:11 Ehliyetsiz sürücü ortalığı karıştırdı: Kendi aracı kaldırıma çarptı, 2 araç...16:10 BUTEKOM tarafından yürütülen BUTEXCOMP projesi tamamlandı16:09 Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönemdeki meclisi toplandı16:08 Belediye başkanı devralınan borçları belediye binası duvarına astırdı16:07 İran’ın Paris Büyükelçiliği önünde kendini havaya uçurma tehdidinde bulunan...16:06 Fatih’te yine firari maymun ‘Momo’ görenleri şaşkına çevirdi: Binalara tırm...16:03 Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ adlı resim sergisi açıldı16:03 Nesli tükenme tehlikesi altındaki dağ keçileri Palu Kalesi’nde görüntülendi16:03 Zafer Müzesi restorasyonunda sona gelindi16:02 Cumartesi Muğla’ya şiddetli yağış uyarısı16:01 Osmaniye’de Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları başladı15:59 Çocuklarını dilendiren ailelere operasyon
Ekonomi 15 Nisan 2014 - 17:53 Yorum: 0

EXPO Konseyi toplandı

EXPO Konseyi 6. toplantısı, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk başkanlığında yapıldı

EXPO Konseyi toplandı

ANTALYA (AA) - EXPO Konseyi 6. toplantısı, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk başkanlığında gerçekleştirildi.

Antalya Sera Otel'de gerçekleştirilen toplantıda, 23 Nisan 2016'da açılması planlanan "çocuk ve çiçek" temalı botanik EXPO 2016 ile ilgili devam eden proje ve yapım işleri hakkında konsey üyelerine bilgi verildi.

 Toplantıda konuşan Öztürk, EXPO alanı içerisindeki idari binanın onarım işlerinin tamamlandığını, binanın 18 Nisan Cuma günü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in katılımıyla açılacağını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından gelen liste doğrultusunda 186 ülkeye davet mektubunun iletildiğini belirten Öztürk, büyükelçi ve dışişleri bakanlıkları nezdinde ikili görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

EXPO 2016 Dış İlişkiler Çalışma Grubu üyesi ve Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen de Türkiye'nin kelebek zenginliği açısından ikinci ilinin Antalya olduğunu, şehirde 180 tür kelebek türünün bulunduğunu vurgulayarak, EXPO 2016 alanı içerisinde bir kelebek serası yapılabileceğini kaydetti.

Şen, "Kelebek zenginliğimiz bölgemizde büyük cazibe yaratıyor. Kelebek serası Antalya EXPO'suna büyük değer katabilir, gelecekte de çok şey kazandırabilir. Böyle bir sera EXPO’ya büyük bir yük oluşturmaz" dedi.

EXPO 2016 Dış İlişkiler Çalışma Grubu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu da 24-25 Mayıs tarihlerinde yapılacak Çiçek Festivali'nde EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın da olması gerektiğini ifade etti.

EXPO 2016'ya hazırlık için Antalya'nın "Çiçek Açan Şehirler Yarışması ve Yeşil Şehir Antalya" yarışmalarına hazırlanılabileceğini belirten Bağdatlıoğlu, bu tür yarışmaların EXPO'nun şehirle bütünleşmesi açısından önem taşıdığını söyledi.

Konuşmaların ardından 4 projenin yönetim kuruluna sunulması konsey üyelerinin onayına sunuldu ve oybirliği ile kabul edildi.

Vali Öztürk'ün başkanlık yaptığı 54 üyeli EXPO 2016 Antalya Konseyinde 5 bakanlığın temsilcisinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bazı kamu kurum müdürleri ve Antalya'nın ilçe belediye başkanları bulunuyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber