Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Ekim 2014 - 22:23 Yorum: 0

Eylem çadırı bin 223 gün sonra söküldü

Balıkesir'de sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıkları öne sürülen iki işçi, davayı kazanınca fabrika önüne kurdukları eylam çadırını bin 223 gün sonra söktü

Eylem çadırı bin 223 gün sonra söküldü

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıkları öne sürülen iki işçi, davayı kazanınca fabrika önüne kurdukları eylem çadırını bin 223 gün sonra söktü. İşçilerin 1 kasımda tekrar işe başlayacağı belirtildi.

Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Akyüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de özel sektörde en uzun direnişle hukuk mücadelesini kazandıklarını söyledi. 

Özel bir dokuma fabrikasında taşeron çalışan işçileri üç yıl önce örgütlediklerini ifade eden Akyüz, "Bunun sonucunda bakanlığın, tüm bu taşeronlarda çalışan işçilerin asıl işverenin işçisi olmasını kabul etmesine rağmen ne yazık ki bu tespit, bakanlığın istediği şekilde sonuçlanmadı. İşçilerimizin işine son verildikten sonra bin 223 günden bu yana direnişimiz devam etmekte. Bin 98 gün sonra, açtığımız dava lehimize sonuçlandı. Taşeronlarda çalışan işçilerin, asıl işverenin işçisi olduğu tescil edildi. Bu mahkeme kararından sonra dava temyize gitti. Bizim bu davamız, özel sektörde ilk olan bir dava. Üç yılı aşkın bir süredir yazın sıcağında, kışın soğuğunda hiç ödün vermeden bu çadırda arkadaşlarımızla bu davaların lehimize sonuçlanacağına inandığımız için durduk. Yaşasın adalet" dedi.

Üç yılı aşkın süredir eylem çadırında hak arayışını sürdüren ve işe iade davasını kazanan işçiler Ramazan Çelezan ve Ahmet Işıklarlı ise tekrar işbaşı yapacak olmalarından dolayı mutlu olduklarını söylediler.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber