Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 31 Ağustos 2014 - 14:14 Yorum: 0

Eylül ayında doğal gaza zam yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Maliyetlerimiz arttı ancak Eylül ayında da aynı doğal gaz fiyatlarıyla devam edeceğiz" dedi.

Eylül ayında doğal gaza zam yok

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Maliyetlerimiz arttı fakat Eylül ayında da tıpkı doğal gaz fiyatlarıyla devam edeceğiz' dedi.

Yıldız, partisinin il teşkilatı sebebi ile Melikgazi Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı öncesinde matbuat mensuplarının sorularını cevapladı.

Gazetecilerin 'Doğal gaza zam yapılacak mı?' diye sormaları üstüne Yıldız, doğal gazda Ağustos ayındaki, hatta çok çok uzun zamanlardan önceki fiyatlarla devam edildiğini söyledi.

Maliyetlerin arttığını her vesileyle dile getirdiğini belirten Yıldız, 'Özellikle dolar fiyatlarının 2,16 bu şeklinde çok çok ciddi bir pariteye geldiğini belirtmiştik. Doğal gazı normal aldığımız fiyatın daha da altında bir fiyatla satıyoruz. Maliyetlerimiz arttı fakat Eylül ayında da tıpkı doğalgaz fiyatlarıyla devam edeceğiz' biçiminde konuştu.

Yeni kabineyi değerlendiren Yıldız, 62'inci Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin vatana, millete hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulundu.

Şerefle, onurla taşıdıkları görevleri devam ettirmelerinin Kayseri hesabına yatırım olduğunu belirten Yıldız, şunları kaydetti:

'Bizler koltuklarda gelip geçici olduğumuzu her vesileyle söylüyoruz. Bizler bu görevlerimizi vakti geldiğinde bizden daha iyi yapacağına inandığımız arkadaşlarımıza devredeceğiz. Ama asıl olan, ciddi bulunan AK Parti hükümetlerinin sürdürülebilir kalkınmayı, sürdürülebilir ilerleme ve büyümeyi kazanmış olmasıdır. Bu hükümetlerden hükümetlere değişen bir politika değil her hükümetin bir öncekinden daha da iyi bulunduğu bir yapıyı her zaman ortak sergilememiz gerekiyor. Türkiye'nin büyümesi için bu son derece gerekli.'

AK Parti hükümetlerinin son 12 yıldan bu güne kadar Türkiye'nin iradesine konulan diri bir bina olduğunu anlatım eden Yıldız, 'AK Partiyi çektiğinizde Türkiye'de politika diye bir şey kalmaz. O nedenden gene diri bir biçimde buna devam etmiş olacağız' dedi.

Bu sene 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunun ilklerle dolu olduğuna gösteren Yıldız, 3 bin 500 benlik katılımla Türkiye'yi sanatçısından akademisyenine, siyasetçisinden sivil cemiyet örgütlerine, her yönüyle kucaklayan bir yapıyı gördüklerini vurguladı.

 Türkiye'nin IŞİD petrolünü işlediği iddiaları

Bakan Yıldız, Türkiye'nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün petrolünü işlediği yönündeki iddiaların sorulması üstüne ise şunları söyledi:

'Israrla ve altını kalın çizgilerle çizerek söylüyoruz, Türkiye, IŞİD'den herhangi bir petrol almamıştır, rafinerisinde, TÜPRAŞ'da böyle bir petrolü işlememiştir. Bunu herhangi bir hata anlamaya mahal vermeyecek biçimde çok çok açık ve net bir biçimde söylüyorum. Türkiye bir yasa devletidir. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ne yapıyorsa yasa arasında yapmak zorundadır ve hamdolsun öyle de yapıyoruz. Biz Irak'ın petrolünü alıyoruz ve bunu Bağdat'tan, hatta şu an İran'dan daha kocaman kapasiteyle olduğunu söyleyebilirim. 11-12 ülkeden tedarikini yapıyor, en iyi tedarik ettiği memleket Irak'tır ama biz hem Bağdat'tan hem Erbil'den alıyoruz ve bunların lüzumlu sevkıyatlarını yapıyoruz. O nedenden Türkiye'nin bu yapısını 'IŞİD'den petrol alıyor' diyerek bozmaya çalışmanın hem enerji sektörüne yapılan ciddi bir vuruş hem de Türkiye politika tarihine, AK Parti hükümetlerimize yapılmaya çalışılan bir fitne şekilde görürüm. Böyle bir şey söz konusu değil.'

Muhabir: Musa Özyürek, Orhan Canbütel

ETİKETLER: Eylül , ayında , doğal , gaza , zam , yok
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber