Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 24 Mart 2018 - 18:18 Yorum: 0

Eyüpsultanlı sporcular başarıdan başarıya koşuyor

Fethi Kaya-Lütfiye Kaya antrenörlüğünde çalışan Eyüpspor Atletizm Takımı'nın kız atletleri başarıdan başarıya koşuyor.

Eyüpsultanlı sporcular başarıdan başarıya koşuyor

Fethi Kaya-Lütfiye Kaya antrenörlüğünde çalışan Eyüpspor Atletizm Takımı'nın kız atletleri başarıdan başarıya koşuyor. Başarı elde eden sporcular hedeflerinin ilerde dünya şampiyonasında ve olimpiyatlarda Türk Bayrağını göklerde dalgalandırmak olduğunu söyledi.

Atletizm pistlerinde fırtına gibi esen Eyüpsultanlı sporculardan Tuğçe Özkan, Meryem Kemeç ve Zeynep Sunay Yıldız çok sayıda kazandığı başarılarla Eyüpsultan'ın gururu olmaya devam ediyor. Eyüpsultan Belediyesi'nin de spor malzemesi, ulaşım, yemek dahil her türlü desteği sağladığı genç atletler son yarışlarında yine başarı elde etti. Sporculardan Tuğçe Özkan U16 Salon Türkiye Şampiyonası'nda 800 metrede 2., 1500 metrede ise 4. olarak 2020 Tokyo ve 2024 Paris Olimpik Milli Takım Aday kadrosuna çağrıldı. Meryem Kemeç ise Turkcell Büyükler Salon Türkiye Şampiyonası'nda 400 metrede Türkiye 4.'sü olarak TOHM (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) barajını geçerek Milli Takım aday kadrosuna seçildi. Takımın en genç üyesi 12 yaşındaki Zeynep Sunay Yıldız da U14 Türkiye Şampiyonası'nda 60 ve 1000 metrede Türkiye Şampiyonu olarak Eyüpsultanlıları bir kez daha gururlandırdı.

"Dünya şampiyonasında ve olimpiyatlarda milli formayı giymeyi çok istiyorum"

Duygularını anlatan sporcu Meryem Kemeç, "18 yaşındayım, Halis Kutmangil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisiyim. Atletizmle 1.5 yıl önce tanıştım. Okulun yönlendirdiği bir atletizm yarışmasında hocam beni keşfetti. Koşmayı çok seviyorum, bana inanılmaz bir duygu veriyor. Startta beklerken vücudum titriyor ama silah patladığı anda bütün heyecanım gidiyor ve tamamen yarışa odaklanıyorum. İlerde dünya şampiyonasında ve olimpiyatlarda milli formayı giymeyi çok istiyorum. Bunun için de hocalarımızla çok sıkı çalışıyoruz. Ben son olarak Turkcell Büyükler Salon Türkiye Şampiyonası'nda 400 metrede Türkiye 4.'sü oldum. Sağolsun Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın da her türlü desteğini bizden esirgemiyor. Çok teşekkür ederim. Ayrıca TOHM (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) barajını geçerek Milli Takım aday kadrosuna seçildim. Belarus'ta yapılacak Balkan Gençler Şampiyonası'nda 400 metrede yarışacağım" dedi.

"İlerde olimpiyatlarda ay yıldızlı bayrağımızı göklerde dalgalandırmak istiyorum"

Yaklaşık iki senedir spor koşuyorum diyen Tuğçe Özkan, "15 yaşındayım, Haydar Akçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisiyim. İstanbul'a gelmeden önce Kastamonu'da yaşarken bu spora ilgi duyuyordum. İstanbul'a geldikten sonra ise Eyüpspor'a geldim ve hocalarım da beni beğenince atletizme başladım. Yaklaşık iki senedir koşuyorum. Ben koşmayı sevdiğim için başarılı olacağıma inanıyordum. Hocalarım ve yaptığım düzenli idmanlar sayesinde başarı kendiliğinden geldi. Şimdiye kadar 53 madalya kazandım. Pazartesi günleri hariç her gün iki saat antrenman yapıyoruz. İdmanlarımız çok ağır geçiyor ama acı çekmeden başarı gelmiyor. Son olarak U16 Salon Türkiye Şampiyonası'nda 800 metrede 2., 1500 metrede ise 4. oldum. 2020 Tokyo ve 2024 Paris Olimpik Milli Takım Aday kadrosuna çağrıldım. İlerde milli atlet olup Olimpiyatlarda ve Dünya Şampiyonası'nda 1.lik kürsüsüne çıkıp ay yıldızlı bayrağımızı göklerde dalgalandırmak istiyorum" diye konuştu.

"Olimpiyatlarda yarışarak ülkemizin bayrağını dalgalandırmak istiyorum"

Takımın en küçük üyelerinden olan Zeynep Sunay Yıldız, "12 yaşındayım, Eyüp Merkez Ortaokulu 6. sınıf öğrencisiyim. Eyüp Düğmeciler Mahallesi'nde oturuyorum. Atletizme ilkokul öğretmenim sayesinde başladım. Bana buraya gelmemi o önerdi. Buraya geldikten sonra hocalarım da beni beğendi ve devam etmemi istediler. 2.5 yıldır koşuyorum. Son olarak U14 Türkiye Şampiyonası'nda 60 ve 1000 metrede Türkiye Şampiyonu oldum. Onun öncesinde de yine 60 metrede İstanbul Şampiyonu oldum. En büyük hedefim olimpiyatlarda yarışarak ülkemizin bayrağını dalgalandırmak" şeklinde konuştu.

Eyüpsultanlı sporcular başarıdan başarıya koşuyor

Eyüpsultanlı sporcular başarıdan başarıya koşuyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber