Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 02 Eylül 2016 - 12:48 Yorum: 0

Eyüp’te Zabıta Haftası, tarihi kıyafetlerle kutlandı

Zabıta Teşkilatı'nın 190'ıncı kuruluş yıldönümünde Eyüp Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri tarihi zabıta kıyafetleri giyerek Belediye Başkanı...

Eyüp’te Zabıta Haftası, tarihi kıyafetlerle kutlandı

Zabıta Teşkilatı'nın 190'ıncı kuruluş yıldönümünde Eyüp Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri tarihi zabıta kıyafetleri giyerek Belediye Başkanı Remzi Aydın ile esnaf ziyaretinde bulundu.

Zabıta Teşkilatı'nın kuruluşunun 190'ıncı yıldönümü Eyüp'te düzenlenen etkinlikle kutlandı. Eyüp'te 1-7 Eylül Zabıta Haftası kapsamında gerçekleştirilen program mehter takımının marşları ile başladı. Eyüp Sultan Meydanı'nda gerçekleştirilen programda tarihi zabıta kıyafeti giyen zabıta ekipleri ile Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın esnaf ziyaretinde bulundu. Bazı esnafların tarihi zabıta kıyafeti giyen zabıtaları görünce şaşırdığı görüldü. Esnaf ziyaretinde bulunan zabıta ekipleri, vatandaşlara karanfil dağıtarak, zabıta teşkilatının kuruluşuna dair bilgi verdi.

"Zabıta Teşkilatı çok köklü bir teşkilattır"

Zabıta Haftası ile ilgili açıklamalarda bulunan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Zabıta Teşkilatı çok köklü bir teşkilattır. Yaklaşık 2 asra yakın bir geçmişi var. Biz bir hafta boyunca etkinlikler yaparak zabıta haftasını kutlayacağız. Bu sene arkadaşlarımız değişik bir etkinlik yapmışlar. Zabıta Teşkilatı'nın kuruluşundaki orijinal elbiselerini giymişler. Bugün bu kıyafetlerle esnafımızı dolaşarak, karanfil dağıtıyorlar. Bu programın zabıtamızın halkla yakınlaşmasına katkıda bulunacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Zabıtaların ziyaret ettiği bir esnaf ise şaşırdığını belirterek, "Çok nostaljik kıyafetler. Beni çok eskilere götürdü. Belediyemize bu çalışmasından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber