Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Mart 2017 - 10:53 Yorum: 0

Eyüp’ten Mekke’ye iş imkanı

Eyüp Belediyesi, kutsal topraklara iş imkanı sundu. Eyüp Belediyesi Kariyer Geliştirme Birimi, Mekke'de bir otelde aşçı olarak çalıştırılmak üzere...

Eyüp’ten Mekke’ye iş imkanı

Eyüp Belediyesi, kutsal topraklara iş imkanı sundu. Eyüp Belediyesi Kariyer Geliştirme Birimi, Mekke'de bir otelde aşçı olarak çalıştırılmak üzere personel gönderecek.

Mekke'de bulunan bir otel aşçı olarak çalıştırmak üzere Eyüp Belediyesi Kariyer Geliştirme Birimi'nden personel talebinde bulundu. Eyüp Belediyesi Kariyer Geliştirme Birimi, gerekli tarama ve yönlendirmeleri yaparak sisteme kayıtlı 7 kişiyi iş başvurusu için şirketin İstanbul temsilciliği ile görüşme ayarladı.

Yapılan görüşmeler sonunda uygun bulunanlar aşçı olarak kutsal topraklarda çalışma ve hacılara hizmet etmenin yanı sıra Türk mutfağını dünyaya tanıtma imkanı da bulacak. Otel aynı zamanda çalışacak olan kişilerin ve ailelerinin barınma, sağlık, eğitim gibi temel ihtiyaçlarını da karşılayacak. Ayrıca Arapça ve İngilizce dil eğitimi de verilerek, çalışacakların uyum sağlaması ve performans arttırımı da sağlanmış olacak.

2 yılda bin 55 kişiye iş imkanı sağlandı

Eyüp bölgesindeki vatandaşların işsizlik sorunuyla birlikte nitelikli iş imkanlarına katkı yapmak amacıyla faaliyete geçen Eyüp Belediyesi İş ve Kariyer Geliştirme Birimi, 2 yılda 6 bin 693 bireysel iş yönlendirmesi gerçekleştirdi. 2 yıl gibi kısa bir süre içinde Eyüp Belediyesi aracılığıyla bin 55 kişi de iş sahibi oldu. İşletmelerin ihtiyaçlarına ve kriterlerine uygun personellerin yetiştirilmesi ve yönlendirilmesini sağlayan İş ve Kariyer Geliştirme Birimi, gerekli eğitimlerle en uygun eşleştirmeyi sağlayarak istihdamın artmasını sağlıyor.

İŞKUR ve talepte bulunan firmalar ile birlikte koordinasyonlu şekilde çalışan İş ve Kariyer Geliştirme Biriminin 2014'te hayat bulduğunu söyleyen Başkan Remzi Aydın, başlattığı kurumsal çalışmanın vizyon, misyon ve kuruluş hikayesini şöyle anlattı: "Göreve geldiğim günden beri yaptığımız araştırma ve çalışmalarda Eyüp'teki iş gücünün parçalı ve dağınık bir çizgide olduğunu gördük. Nitelik ve kalite hep 2'nci ya da 3'üncü sıralarda karşımıza çıkıyordu. Dolayısıyla yapmamız gereken şeyin öncelikle vatandaşımızın hangi işleri istediği, hangi işleri yaptığı, hangi işlerde iyi olduğunu tespit etmek ve ardından da bu portföye göre bir alan oluşturmaya başlamaktı. Ve biz de Eyüplü vatandaşlarımızı bu şekilde yönlendirmeye başladık."

"500'ün üzerindeki firmaya alan açtık"

Başkan Aydın, iş başvurusunda bulunan vatandaşların yanı sıra personel arayan şirketlerin de kendilerine başvuru yaptığını belirterek, "Şimdiye kadar 500'ün üzerinde firmanın yararlandığı İş ve Kariyer Geliştirme Birimi, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı olarak 2014'ten bu yana toplamda 6 bin 693 bireysel iş yönlendirmesi gerçekleştirdi. Kurulduğu günden bu yana firmaların talepleri doğrultusunda iş başvurusu yapan vatandaşları, Eyüp Belediyesi olarak nitelik ve alanlarına göre firmalara yönlendiriyoruz. İŞKUR başta olmak üzere talepte bulunan her firma ile görüşmeler yapıp başvuru süreçlerini olumlu şekilde sonuçlandırmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Kadınlarımızı meslek sahibi yapıyoruz"

Sertifikalı meslek edindirme kurslarımızdan Yaşlı ve Hasta Bakım Uzmanlığı eğitimleri verdiklerini de anlatan Aydın, "Eğitimimizle kadınlarımızı hem meslek sahibi yapıyoruz hem de iş fırsatı açıyoruz. 3 ay uygulamalı 3 ay da teorik eğitim aldıktan sonra onları sağlık sektöründe birçok farklı alana yönlendiriyoruz. Son olarak 12 kadınımıza yaşlı ve hasta bakım uzmanlığı eğitimi verildi. Sonrasında da eğitim verdiğimiz 12 kadınımızı işe yerleştirdik" dedi.

Eyüp’ten Mekke’ye iş imkanı

Eyüp’ten Mekke’ye iş imkanı

Eyüp’ten Mekke’ye iş imkanı

Eyüp’ten Mekke’ye iş imkanı

Eyüp’ten Mekke’ye iş imkanı

Eyüp’ten Mekke’ye iş imkanı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber