Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 26 Haziran 2016 - 16:28 Yorum: 0

Ezanı Güzel Okuma Yarışması Marmara Bölge Finali

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma" yarışmasının Marmara Bölgesi...

Ezanı Güzel Okuma Yarışması Marmara Bölge Finali

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma" yarışmasının Marmara Bölgesi finali Tekirdağ'da gerçekleştirildi.

Kendi illerinde birinci seçilen din görevlileri, Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından oluşturulan jüri önünde en güzel ezanı okumak için kıyasıya yarıştılar. Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesindeki Zahire Nazırı Ahmet Ağa Camii'nde gerçekleştirilen yarışmada, bölgedeki 11 ilden gelen 11 müezzin, Saba, Uşşak, Rast, Segah ve Hicaz makamlarında sabah ezanı okudu.

Düzenlenen Ezanı Güzel Okuma yarışması Marmara Bölgesi finalinde Tekirdağ İl Müftü Vekili Hızır Yağcı'nın başkanlık yaptığı jüri, Edirne'den Adlen Mızgan'ı birinci seçerken, Tekirdağ'dan Yasin Hacıismailoğlu ikinci, Bursa'dan Recep Ali Gündüz üçüncü oldu. Birinci olan Mızgan, 24 Temmuz'da Adana'da yapılacak olan Türkiye finalinde Marmara Bölgesi'ni temsil edecek.

Yarışmanın ardından ilahilerin okunduğu etkinlikte, başarılı olan yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber