Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 27 Mart 2015 - 20:48 Yorum: 0

Ezidi gençlerden Başkan Türk'e ziyaret

Almanya'nın Celle kentinde yaşayan bir grup Ezidi genç, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ü ziyaret etti

Ezidi gençlerden Başkan Türk'e ziyaret

MARDİN (AA) - Almanya'nın Celle kentinde yaşayan bir grup Ezidi genç, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ü ziyaret etti.

 Türk, Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda gençler ile sohbet etti.

Görüşmede gençlerin, Şengal'in durumu ve Kobani'nin inşa sürecine ilişkin yöneltiği soruya Türk, ''Tarihe baktığımız zaman Ezidi kardeşlerimiz büyük acılar ve katliamlar yaşamışlardır. Şuan Şengal'de büyük bir mücadele sergilenmektedir. Ezidi kardeşleri için Şengal'de Kürt halkı, birlik ve beraberlik içinde ciddi bir mücadele göstermektedir. Kobani'nin yeni inşa sürecinin de zor ve zahmetli olacağının farkındayız. DBP Belediyeler olarak Kobani'in yeniden kalkınması için çalışmalarımıza hız verdik. Her belediyemiz bu noktada üzerine düşen görevi yerine getirecektir. Bu konuda birçok kesimle görüşme gerçekleştiriyoruz. İnşa süreci için tüm duyarlı kesimlerin çalışma yürütmesi gerekiyor '' şeklinde cevapladı.

Türk, daha sonra gençlere Mardin hakkında bilgi verdi.

ETİKETLER: mardin , Ezidi
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber