Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Aralık 2014 - 00:33 Yorum: 0

Ezidiler, bayramlarında yalnız bırakılmadı

SİİRT (AA) - Irak'ın Sincar (Şengal) bölgesinde, IŞİD'in saldırıları sonucu Türkiye'ye sığınan ve topraklarından uzak "Cejna Ezi" bayramını buruk kutlayan Ezidiler, bu özel günlerinde...

Ezidiler, bayramlarında yalnız bırakılmadı

SİİRT (AA) - Irak'ın Sincar (Şengal) bölgesinde, IŞİD'in saldırıları sonucu Türkiye'ye sığınan ve topraklarından uzak "Cejna Ezi" bayramını buruk kutlayan Ezidiler, bu özel günlerinde kaldıkları çadırda ziyaret edildi.

Siirt Belediye Başkan vekili Mehmet Zekeriya Çığır, Belediye Başkan Yardımcısı Elif Akgül Ateş, HDP İl Başkanı Abdullah Çetin, HDP, BDP üyeleri ile çok sayıda vatandaş, "Cejna Ezi" bayramı dolayısıyla Ezidileri kaldıkları Duderan Şengal Kampı'nda ziyaret etti.

Burada konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Elif Akgül Ateş, Ezidilerin bayramını kutladığını belirterek, "IŞİD vahşeti sonucunda bu kutsal günde bayramlarını yaşadıkları topraklardan uzaklarda kutlamak zorunda bırakan anlayışı kınıyorum" dedi.

HDP İl Başkanı Abdullah Çetin ise Ezidilerin kutsal topraklarından uzak buruk bir bayram geçirdiklerini ifade etti.

Çetin, "Bizler kentte bulunan siyasi partiler, diğer kurumlarımızla birlikte Ezidi halkımızla dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından belediye ekipleri, kamptaki Ezidilere bayram dolayısıyla tatlı, şeker, tavuk ve yumurta dağıttı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber