Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Aralık 2014 - 10:03 Yorum: 0

Ezineli ev kadınları mikrokrediyle "patron" olacak

Ezine ilçesinde, dikiş, nakış, örgü, hediyelik eşya, sabun üretimi gibi alanlarda açılan kurslara katılan kadınlar, dükkanlarını açıp iş sahibi olmaya hazırlanıyor

Ezineli ev kadınları mikrokrediyle 'patron' olacak

ÇANAKKALE (AA) - Ezine ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma Merkezi'nde bazı branşlarda düzenlenen kurslara katılan ev kadınları, aldıkları eğitimle meslek edinip para kazanma yolunda ilk adımlarını atıyor.

Merkez tarafından dikiş, nakış, örgü, hediyelik eşya ve sabun üretimi gibi alanlarda açılan kurslara katılan 11 kadına, mikrokredi uygulaması kapsamında biner lira kredi verildi.

Kadınlar, el emeğiyle yaptıkları ürünlerin satışıyla gelir sağlayacağı gibi alanlarında kullandıkları malzemeleri de toptan ucuza mal etmeleri kolaylaşacak.

Türkiye Grameen Micro Finans Programı Çanakkale Şube Sorumlusu Onur Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mikrokredi uygulamasından yararlananların sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Projeyle kadınların, yapmak istedikleri işleri istekleri doğrultusunda gerçekleştirmelerini amaçladıklarını belirten Yavaş, bu kapsamda hayata geçirilen projelerle Çanakkale'de 46 kadına kredi kullandırıldığını bildirdi.

Türkiye'de 2003 yılından itibaren Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ve valilikler aracılığıyla hayata geçirilen, özellikle ev kadınlarının, "balık vermeyip, balık tutmayı öğreten" sistem sayesinde küçük maddi desteklerle üretimin bir parçası haline getirilmesinin amaçlandığını dile getiren Yavaş, şöyle konuştu:

"Mikro, makro gibi terimler bize her ne kadar yabancı gelse de olay çok basit. 'Keşke yaptığım pastalar, açtığım mantılar, ördüğüm çoraplar, kenarlarını dantellediğim eşarpları satabilsem de eşime, yuvama, çocuğuma ufak da olsa bir katkı sağlayabilsem', 'Bildiğim bir zanaatim ve sanatım var, küçük bir sermayem olsa ben de işimi yapıp kazanabilsem' diyen kadınların sessiz çığlıklarına karşılık verip faizsiz, kefilsiz ve tamamen güven ilkesine dayalı olarak yani pasta yapana un, çorap örene iplik, elbise dikene kumaş sağlanıyor. Öz güveni artan kadınlar, bu uygulamadan yararlanabiliyor. Bu sayede kadınlarımız el emeğiyle yaptıkları dikiş, nakış, örgü, hediyelik eşya ve sabun üretimi gibi alanlarındaki ürünlerini satacak, para kazanacak. Kullandıkları malzemeleri toptan alıp ucuza mal etmeleri kolaylaşacak."

Yavaş, aldıkları kredilerle kendi işlerini kuran kadınların yanlarında başka insanları ya da eşlerini bile istihdam etmeye başladığını aktardı.

Ezine Belediye Başkan Vekili Salih Özten ise kadınların girişimci ruhlarını geliştirip kendi iş yerlerini açmalarını istemesi halinde onlara her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber