Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 21 Eylül 2017 - 13:03 Yorum: 0

Eziyete uğrayan ata Büyükçekmece Belediyesi sahip çıktı

Büyükçekmece'de sahibi tarafından günlerce kötü muamele edilerek acımasız bir şekilde yük taşıttırılan ata belediye sahip çıktı.

Eziyete uğrayan ata Büyükçekmece Belediyesi sahip çıktı

Büyükçekmece'de sahibi tarafından günlerce kötü muamele edilerek acımasız bir şekilde yük taşıttırılan ata belediye sahip çıktı.

Sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanları bünyesinde barındırarak sıcak bir ortamda hayatlarını sürdürmelerini sağlayan Büyükçekmece Belediyesi, 3 yaşında bir at sahiplendi. Veteriner hekimler tarafından gerekli müdahaleler sonucunda sefil hayatından kurtarılarak mutlu ve sağlıklı bir yaşama kavuşturulan ata barınak çalışanları tarafından "Diriliş" ismi verildi.

Çakmaklı Mahallesi muhtarının Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne ihbarı üzerine Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatıyla barınak yetkilileri hemen savcılığa başvurdu. Sahibi tarafından kötü muamele edilen at, savcılık kararıyla sahibinden alınarak Büyükçekmece Belediyesine teslim edildi. Diriliş, hayvan barınağının da ilk sahiplendiği at oldu. Daha önce kötü muamele görmüş eşeklere de kucak açan Büyükçekmece Hayvan Barınağının yeni üyesi Diriliş, eşeklerin bölgesine yuvalandırıldı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Barınağımız bünyesinde çok sayıda kedi, köpek ve kanatlı hayvan yaşamını sürdürmektedir. Eşeklerimiz vardı, şimdi atımız da oldu. Herkesten ricam bakamayacaksanız lütfen hayvan sahiplenmeyin. Onlar sizin sevginize muhtaçtır. Ayrıca yük hayvanı veya binek hayvanı olarak kullanılan büyükbaş hayvanlara da gerekli özeni ve hassasiyeti gösterin. Üzerinde insan gezdirdiğiniz ya da insanların yükünü taşıttığınız hayvanlara en azından gerekli yemi ve suyu verin, onları dinlendirin. Bizim felsefemiz şudur; yaratılanı severim Yaradan'dan ötürü" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber