Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 26 Eylül 2017 - 17:23 Yorum: 0

Fal bakma bahanesiyle dolandırıcılıktan tutuklanan İranlı kadın tahliye oldu

Samsun'da fal bakmak için gittiği evde kurşun dökme bahanesiyle 9 bin liralık altınları çaldığı iddiasıyla tutuklanan İranlı kadının, yargılandığı...

Fal bakma bahanesiyle dolandırıcılıktan tutuklanan İranlı kadın tahliye oldu

Samsun'da fal bakmak için gittiği evde kurşun dökme bahanesiyle 9 bin liralık altınları çaldığı iddiasıyla tutuklanan İranlı kadının, yargılandığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verildi.

Olay, Samsun'un Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Muazzez K. adlı kadın, İranlı Mazandaranı S. (34) adlı daha önceden tanıdığı kadını fal bakması için evine davet etti. Muazzez K.'nin 2 kız kardeşi de evde hazır bulundu. 3 kardeşe fal bakıp nazar için kurşun dökmek isteyen Mazandaranı S., kurşun dökmek için tencere ile kız kardeşlerin ziynet eşyası olan altınları istedi. Kurşun döküp tencerenin üzeri örten İranlı falcı, "Ben evden çıkana kadar sakın tencerenin üzerindeki örtüyü açmayın" diye uyardı.

Müştekilerin dalgınlıklarından istifade eden İranlı kadının 9 bin lira değerindeki altınları alıp evden kaçtığı iddia edildi. İranlı kadın 25 Mayıs'ta çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Mazandaranı S. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde "dini inanç ve duyguları istismar şekilde dolandırıcılık" suçundan dava açıldı.

Bugün görülen davanın ikinci duruşmasında İranlı kadın hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Mağdurlar ise kadının altınlarını çaldığını ileri sürerek şikayetçi oldu. Mağdurlardan Emine M., İranlı kadının kendisini de 20 bin lira dolandırdığını iddia etti. İranlı kadının kızı ise duruşmada tanık olarak ifada verirken, annesinin Hristiyan olduğunu, Kur'an okumasını bilmediğini ileri sürerek, annesinin suçsuz olduğunu iddia etti.

Mahkeme heyeti İranlı kadının tutukluluk süresi, delillerin toplanmış olması ve delilleri karartacak şüphe bulunmamasını dikkate alarak Mazandaranı S.'nin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar vererek, duruşmayı 6 Mart 2018 tarihine erteledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber