Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 19:48 Yorum: 0

Farabi Iıı. AR-GE Ve İnovasyon Proje Pazarı Ödül Töreniyle Sona Erdi

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde açılışı...

Farabi Iıı. AR-GE Ve İnovasyon Proje Pazarı Ödül Töreniyle Sona Erdi

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Farabi Kapalı Spor Salonu'na geçilerek gelen 103 proje jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Zonguldak ili dışından çok sayıda projenin katıldığı FARABİ III. AR-GE ve İnovasyon Proje Pazarı'na geçen yıla oranla proje sayısında yüzde elli artış olduğu öğrenildi.

13 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilen açılış törenine Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taştan, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu, Erdemir Çelik Ar-Ge Müdürü Dr. Yılmaz Kacar, akademik ve idari personeli ve Proje Pazarı katılımcılarının yanı sıra öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu Yaptı. Prof. Dr. Numanoğlu'nun ardından Erdemir Çelik Ar-Ge Müdürü Dr. Yılmaz Kacar kurumlarının işleyişi ve Ar-Ge projeleri hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı. Sunumun ardından Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taştan Erdemir Çelik Ar-Ge Müdürü Dr. Yılmaz Kacar'a teşekkür plaketi; BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu ise yaptığı sunum anısına bir teşekkür belgesi takdim etti.

Açılış töreninden sonra katılımcıların proje sunumları için Farabi Spor Salonu'na geçildi. Katılımcılar kendileri için hazırlanan stantlarda yaptıkları projeleri tanıttılar. Jüriler stantları tek tek gezerek proje sahiplerinden projenin amacını, hedefini, nasıl yapıldığı gibi bilgileri alarak çeşitli kıstaslara göre bir değerlendirme yapıp dereceye giren projeleri belirlediler. 103 projenin yarışmacı olarak katıldığı Proje Pazarı etkinliğinde ikisi mansiyon olmak üzere toplam beş ödül dağıtıldı. Ödül alan projeler şöyle:

Birincilik Ödülü: İsmail Emir Akyıldız (Özel Sektör) Proje Adı: Hayvansal gıdalarda steroid olmayan antienflamatuar ilaçların kalıntı tespit kiti

İkincilik Ödülü: Yrd. Doç. Dr. Ersan Çiçek Bülent Ecevit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Proje Adı: Borik asidin diş hekimliğinde tamir materyali olarak kullanılması.

Üçüncülük Ödülü: Serdar Ahmet Duran Proje Adı: Üç boyutlu yazıcı

Mansiyon Ödülleri: Mustafa Bilal Şanlısoy - Bayrampaşa Bilim Merkezi Proje Adı: Keten tohumunun bakır, alüminyum, çinko metalleri üzerinde korozyona karşı inhibitör etkisinin kütle azalması yöntemiyle incelenmesi.

Kadircan Özer Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi Proje Adı: Kök evler

Ödül töreninden sonra bir konuşma yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer FARABİ III. AR-GE ve İnovasyon Proje Pazarı etkinliğinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"FARABİ III. AR-GE ve İnovasyon Proje Pazarı etkinliğinin bu yıl üçüncüsünü düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışan, üreten herkese Üniversite olarak her zaman destek verdik, vermeye devam ediyoruz. Projeleriyle dereceye giren, ödül kazanan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Dereceye giremeyen arkadaşlarımız üzülmesinler çünkü onlar burada yapabilecekleri her şeyi kanıtlamış oldular. Tekrar tüm katılımcılarımızı tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu'na, akademik ve idari personelimize şükranlarımı sunuyorum."

Programın ardından etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Farabi Iıı. AR-GE Ve İnovasyon Proje Pazarı Ödül Töreniyle Sona Erdi

Farabi Iıı. AR-GE Ve İnovasyon Proje Pazarı Ödül Töreniyle Sona Erdi

Farabi Iıı. AR-GE Ve İnovasyon Proje Pazarı Ödül Töreniyle Sona Erdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber