Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2016 - 16:03 Yorum: 0

Fatih Belediyesi "Yerel Yönetimlerde Coğrafi Bilgi Sistemleri’ alanında ödüle layık görüldü

Fatih Belediyesi, bilgi sistemlerine yapmış olduğu yatırımlardan dolayı "Yerel Yönetimlerde Coğrafi Bilgi Sistemleri" alanında ödüle layık görüldü.

Fatih Belediyesi 'Yerel Yönetimlerde Coğrafi Bilgi Sistemleri’  alanında ödüle layık görüldü

Fatih Belediyesi, bilgi sistemlerine yapmış olduğu yatırımlardan dolayı "Yerel Yönetimlerde Coğrafi Bilgi Sistemleri" alanında ödüle layık görüldü. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin elinden ödülü aldı.

Fatih Belediyesi, bilgi sistemlerine yapmış olduğu yatırımlardan dolayı "Yerel Yönetimlerde Coğrafi Bilgi Sistemleri" alanında ödüle layık görüldü. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü" etkinliğine katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ödülü Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin elinden aldı. Ödül töreni sonrasında ise Bakan Özhaseki, Fatih Belediyesi'nin standını ziyaret etti.

"Ülkenin menfaatine dönüştürülebilecek çalışmalardan bir tanesi"

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ödülün kendileri için çok anlamlı olduğunu belirterek, "Bugün aldığımız ödül coğrafi bilgi sisteminin yerel yönetimlerde başarılı uygulanmalarına yönelik bir ödüldü. Coğrafi bilgisi ve bizim yaklaşık 10 yıldır üzerinde çalıştığımız, neredeyse kendimize özgü modeller geliştirdiğimiz ama aynı zamanda diğer kamu kurum ve kuruluşları ile de online çalışabildiğimiz önemli bir çalışma. Bizim diğerleri ile mukayese edildiğinde başarılı olmamızın temel nedeni; projenin kendisi bize ait. Açık kaynak koduyla yapıyoruz. Bütün kodlar Fatih Belediyesi'ne ait. Böyle baktığımızda gerçekten zaman ve mekan verilerinin bilgi ve iletişim teknolojisi ile bir araya getirilip vatandaşın ülkenin menfaatine dönüştürülebilecek çalışmalardan bir tanesi. Aslında gözle görünmeyen, bakıldığında hizmet etmek durumunda olduğumuz insanlar tarafından da çok fark edilmeyen ama hizmetin kalitesinin artması, olağanüstü hızlı karar vermek ve uygulama açısından, şeffaflık açısından, sorgulanabilirlik açısından, paylaşım açısından ve bilgilerin güncellenmesi açısından bir yerel yönetimiz olmazsa olmaz projesi. Bu anlamda bine yakın belediyenin içerisinde coğrafi bilgi sisteminin en iyi şekilde kullanılması ödülünün Fatih Belediyesi'ne verilmiş olmasından çok memnunum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber