Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 29 Mayıs 2016 - 17:18 Yorum: 0

Fatih Sultan Mehmet’in Hayatını Kaybettiği Alan, Başpehlivanları Ağırladı

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in ev sahipliğinde düzenlenen Fatih'in Otağı Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri 14 boyda 350 sporcunun katılımıyla...

Fatih Sultan Mehmet’in Hayatını Kaybettiği Alan, Başpehlivanları Ağırladı

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in ev sahipliğinde düzenlenen Fatih'in Otağı Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri 14 boyda 350 sporcunun katılımıyla başladı. Gün boyu devam eden yağlı güreşler kıran kırana müsabakalara sahne oldu.

Gebze Belediyesi Fatih'in Otağı Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri, tarihi mekan Hünkar Çayırı'nda başladı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in ev sahipliğinde her yıl olduğu gibi bu senede pehlivanlar geçidine sahne olan Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'nde 14 boyda toplam 350 güreşçi dereceye girebilmek için kıran kırana mücadele ediyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Gebze Belediyesi Mehteran Bölüğü'nün mini konseriyle başladı. Okunan Kur'an tilavetinin ardından başlayan güreşlerde ilk olarak minik 1-2, teşvik ve tozkoparan dallarında güreşçiler er meydanına çıktı.

GENİŞ KATILIM

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in ev sahipliğinde düzenlenen Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri'ne Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Kurt, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Soba, Çayırova İlçe Başkanı Zafer Kılıç, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, İlçe Spor Müdürü Gökhan Yavaşel, il ve ilçe protokolünden konuklar, Gebzeli güreşseverler katıldı.

"FATİH'İN OTAĞINA HOŞ GELDİNİZ"

Güreşlerde er meydanına çıkan pehlivanlara başarılar dileyen ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Çağ kapatıp yeni bir çağ açan Hünkar Fatih Sultan Mehmet'in Hakka yürüdüğü, ruhaniyetinin yaşatıldığı bu mübarek tarihi alana hoş geldiniz diyorum. Sefalar getirdiniz. Mayasında yiğitlik, çalışkanlık, hüner, güç, ahlak ve erdem bulunan pehlivanlığı atalarımızdan miras aldık. Bu mirası yaşatabilmek, yağlı güreşleri gelecek nesillere sevdirebilmek ve tanıtabilmek adına düzenlediğimiz Hünkar Çayırı Yağlı Güreşleri her yıl olduğu gibi bu yıl da centilmenliğe sahne oluyor. Sportmenliğin ruhuna yakışır şekilde centilmence geçeceğine inandığım yağlı güreşlerinde er meydanına çıkacak baş pehlivanlarımıza başarılar diliyorum. Hoş geldiniz" ifadelerini kullandı.

KIRAN KIRANA MÜCADELE

Başkan Köşker'in ardından söz alarak konuklara hitap eden Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan da tarihi mekanda kıran kırana mücadele edecek pehlivanlara başarılar diledi. Konuşmaların ardından başpehlivanlık müsabakalarına geçildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber