Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 19 Eylül 2016 - 14:08 Yorum: 0

Fatih’te ilk ders zili çaldı

Fatih Belediyesi'nin düzenlediği törende çalınan ders ziliyle 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı başladı.

Fatih’te ilk ders zili çaldı

Fatih Belediyesi'nin düzenlediği törende çalınan ders ziliyle 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı başladı. Fatih Belediyesi, okula başlayan 4 bin çocuğa çanta hediye etti.

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı çalınan ders ziliyle başladı. Eğitime ara verildiği yaz döneminde okulların ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında çalışmalarını tamamlayan Fatih Belediyesi, çocukların heyecanlarını paylaşmak için açılış töreni düzenledi. Beyazıt Ford-Otosan İlköğretim Okulunda düzenlenen açılış törenine Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in yanı sıra ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı. Açılış töreninde birinci sınıf öğrencilerinin yaptığı halk oyunları gösterileri katılımcılardan büyük beğeni topladı. Okul bahçesinde yapılan açılış törenin ardından protokol üyeleri ders zilini çaldı. Uzun bir yaz tatilinin adından okula giren çocukların heyecanlı oldukları gözlendi.

"Okulları çocuklarımızın cevherden mücevher haline dönüştüğü yerdir"

Açılış töreninde yaptığı konuşmada okul ve öğretmenin önemine değinen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Okul ve öğretmenin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Okul Allah'ın yarattığı şu küçük çocuklarımızın büyürken, yetişirken, şekillenirken, kimlik sahibi olurken ihtiyacı olan değerlerle donatıldığı yerdir. Yani burası bizim öğrencileri cevher olarak sunduğumuz, daha sonra da onun mücevher haline dönüştüğü yerdir. Öğretmenlerimiz de her biri sarraf niteliğinde, bu çocuklarımızın geleceğe, muasır medeniyetlerin daha ötesine taşıyacak insanlar olması için gerekli çabayı gösterecek yegane insanlarımızdır" dedi.

Fatih Belediyesi okula yeni başlayan öğrencilere 4 bin çanta hediye etti

Her yıl okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine çanta hediye eden Fatih Belediyesi, bu yılda yaklaşık 4 bin çanta hediye ederek, geleneği devam ettirdi. Sınıfları gezerek çocuklara çanta hediye eden Başkan Demir'in öğrencilerle yaptığı sohbetler renkli görüntüler oluşturdu. Sınıf gezmeleri sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Demir, "Biz Fatih Belediyesi olarak okula yeni başlayan çocuklara çantalarını biz hediye ediyoruz. Hükümetimiz okul kitaplarını öğrencilerimize yıllardır vermeye devam ediyor. Bunların dışında kalan çanta ve kırtasiye malzemelerini bizler de çantaların içinde çocuklarımıza hediye ediyoruz. Yaklaşık 8 yıldır devam ettiğimiz bu projemize bugünde devam edip, geleneği devam ettiriyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber