Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 19 Eylül 2014 - 13:35 Yorum: 0

Fatma hemşire "gazi" olduğuna kimseyi inandıramıyor

Samsun'da yaşayan iki çocuk annesi Fatma Aynur Gökçek, Kıbrıs gazisi olduğuna insanları inandırmakta güçlük çekiyor.

Fatma hemşire 'gazi' olduğuna kimseyi inandıramıyor

Samsun'da yaşayan iki çocuk anası Fatma Aynur Gökçek (70), Kıbrıs gazisi olduğuna müşterilerini inandırmakta güçlük çekiyor.

Gaziler Haftası kapsamında Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen merasim sonrası AA muhabirine Kıbrıs'ta vazife aldığı günleri anlatan Gökçek, yaşadıkları zorluklara karşın Kıbrıs'ta vazife yapmaktan gurur duyduğunu belirtti.

Samsun'daki askeri hastaneye 1965 yılında başhemşire şekilde geldiğini, 1974 yılında ise Kıbrıs'a düzenlenen ikinci harekata katılarak 5 ay vazife yaptığını kaydeden Gökçek, 'Kıbrıs'taki ikinci harekata katıldım, 5 ay Kıbrıs'ta vazife yaptım. Bu görevi yapmaktan aşırı iri gurur duydum. Görevimiz icabı askeri ayırt etmedik, Kıbrıslı Rum hastalarımıza da baktık. Bu görevden aşırı iri bir haz aldım. Bugün gene tıpkı şey olsa ben tıpkı göreve gönüllü şekilde giderim' dedi.

O gün yaşadıkları zorlukları ifade eden ve duygulanan Gökçek, 'Düşünebiliyor musunuz, çadır açarak, çadırlarda sıhhat görevi verdik. İkinci çıkartma başladığı süre Kıbrıs'a indiğimizde üç gün ameliyathanede yemek yemeden, bir bardak çay içmeden vazife yaptık. Tabi bu zorluklarımız oldu fakat hiç bir süre bu zorluklarımızdan yılmadık. Severek, isteyerek yaptık görevimizi' diye konuştu.

'Bayandan gazi olur mu'

Gökçek, şahısların 'bayandan gazi olamayacağını' düşünerek bazan kendisine inanmadıklarını anlatım ederek, başından geçen bir vakayı şöyle anlattı:

'İnsanlar beni görünce biraz şaşırıyorlar. Benim aşırı başıma geldi. Gazi kartını vapurda otobüste gösterdiğim süre görevli 'Hanımefendi bu seferlik binin fakat eşiniz yanınızda yok' dedi. Ben kartı gösterip 'Bakın ilk yerde benim resmim var' dediğim süre 'Yanlışlık yapılmıştır' diyorlar. Gazi olduğuma inandıramıyorum. İnsanlar sırf baydan gazi olur zannediyor.'

Yeni nesilden 'saygı' bekliyor

Gökçek, hem yaşı gereği hem de gazi olması itibarıyla biraz daha saygı duyulmayı beklediğini vurgulayarak, 'Saygı duyulmayı bekliyor insan. Ben bugün bir otobüse bindim. Şuramda rozetim var. Bana yer verici olmadı. Bırakın gaziliği, yaşım icabı bana yer verilmesi lazımdı fakat bugün ona üzüldüm. Bugün buna daha aşırı içerledim' ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber