Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 31 Mart 2015 - 12:53 Yorum: 0

Fatsa Belediye Başkanı Anlayan:

"Bundan sonraki dönem projelerle konuşulacak"

Fatsa Belediye Başkanı Anlayan:

ORDU (AA) - Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, bundan sonraki dönemin projelerle konuşulacağını söyledi.

Anlayan, düzenlediği basın toplantısında, büyükşehrin Ordu ve Fatsa için bir nimet olduğunu belirtti.

Vaat ettikleri projeleri kalan 4 yıl içinde yapacaklarını vurgulayan Anlayan, 1 yılın yeni yapılanmayla geçtiğini anlattı.

Satışlardan elde edilen gelirler ve torba yasayla devir olan personellerden dolayı belediyenin üzerindeki borç yükünün hafiflediğini söyleyen Anlayan, borçtan korkan bir belediye olmadıkları için süreci atlattıklarını kaydetti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığının 2015 yılı yatırım programında Fatsa ilçesine yapılacak yol yatırımı ile ilgili bilgiler veren Anlayan, belediye olarak satılabilir mülklerin satışına devam edeceklerini söyledi:

Anlayan, “Belediye olarak satılabilir mülklerimizin satışına devam edeceğiz. Satılabilir mülklerimizin satışını gerçekleştireceğiz. Kamunun ortak kullanmadığı yerleri satacağız. Ortak kamuya ait olan yerleri satmamız mümkün değildir. Belediyelerin önemli gelir kalemlerinden biri de ellerindeki satılabilir yerlerin satışıdır. Bu uygulama diğer belediyeler tarafından da uygulanmaktadır. Bizler hiçbir zaman halkımızı mağdur edecek bir satışa gitmeyiz" diye konuştu.

Fatsa’ya yapılması düşünülen mega projelerin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından yapılacağını aktaran Anlayan, şunları aktardı:

“Fatsa Cumhuriyet Meydanı ve Harikalar Diyarı projesini Ordu Büyükşehir Belediyesi Üstlendi ve Çevre ve şehircilik Bakanlığı tarafından Kentsel Dönüşüm kapsamında bu projeler hayata geçirilecek. Harikalar Diyarı projesinin içinde bulunduğu yerler Kentsel Dönüşüm kapsamında yenilecek ve buralardan bir gelir elde edilecek. Bu gelirler belediye bir katkı sağlayacak ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki binaların istimlakına katkı sağlayacak. Şu anda bu projeler Bakanlar Kurulunda verilecek onay aşamasına gelmiş durumda. 1, 2 ay içinde bu sürecin başlayacağını ümit ediyorum. Bundan sonraki dönem projelerle konuşulacak."

Anlayan ayrıca, Galericileri ve Toptancılar Sitesi, Huzur Evi, Katlı Otopark ve Pazar Yeri, Çerkezler Tepesi, Bolaman Irmağı, Bolaman Park ve Seyir Tepesi, Hayvan Barınağı, Galericileri ve Toptancılar Sitesi, Yeni Belediye Binası ve Turizm ve Estetik Şehir Projelerinin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa’da hayata geçirileceğini de anlattı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber