Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Kasım 2016 - 18:03 Yorum: 0

Fatsa Belediyesi’ne 7,5 milyon TL AFAD’dan yardım

5 Temmuz 2016 günü gerçekleşen sel felaketi sonrası meydana gelen hasarların onarılmasına katkı sağlamak amacıyla Fatsa Belediyesi'ne 7,5 milyon TL maddi...

Fatsa Belediyesi’ne 7,5 milyon TL AFAD’dan yardım

5 Temmuz 2016 günü gerçekleşen sel felaketi sonrası meydana gelen hasarların onarılmasına katkı sağlamak amacıyla Fatsa Belediyesi'ne 7,5 milyon TL maddi yardım Afet İşleri Genel Müdürlülüğü'nden (AFAD) onaylanarak önümüzdeki günlerde aktarılacağı belirtildi.

Fatsa Belediyesi'ne ait yol güzergahlarında meydana gelen hasar tespitlerini açıklayan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Sathi kaplama, asfalt yollar, ve stabilize yollar toplamda 950 kilometrelik yolda meydana gelen hasarlar oluşturmuştu. Ayrıca heyelan vesilesiyle yolların uçması ile kapanan yollar, yine arazideki heyelan vesilesiyle yola gelen heyelanın yolu kapatması ile meydana gelen tıkanıklıklar bununla beraber menfezler duvarlar ve boru koyulması gereken noktalar olarak tespit çalışması yapılmıştı. 950 kilometrelik yol, 70 adet menfez, 74 noktada istinat duvarı ihtiyacı ve 450 noktada çapları 600'lük ve 800'lük olmak üzere boru ihtiyacı ortaya çıkmıştı. Bunlarında bugünkü piyasa ile yaklaşık maliyeti AFAD ile yapmış olduğumuz maliyet çalışması neticesinde yaklaşık 25 milyonluk bir hasarımız vardı. AFAD'dan 25 milyonluk bir yardım talebinde bulunmuştuk. Bu zamana kadar yapılan hazırlık ve talepler neticesinde bizlere 7,5 milyon TL gönderildi" dedi.

Gerçekleşen çalışmaları gerek Fatsa Belediyesi imkanlarıyla gerekse de Büyükşehir Belediyesi destekleriyle beraber yürüttüklerini ve devam ettirdiklerini ifade eden Başkan Anlayan, "Maddi olarak da hasarların giderilmesi için AFAD'dan yapmış olduğumuz talepler neticesinde başta Başbakan Yardımcımız Hükümet Sözcümüz Numan Kurtulmuş'un özel takibi ve gayretleriyle milletvekillerimiz Ergün Taşçı, Oktay Çanak ve Metin Gündoğdu beylerin takipleri ile AFAD'dan Ordu ilimize, belediyelerimize yardımlar çıkartıldı. Bu yardımlar içerisinde Fatsa Belediye'mize de geçen hafta 7,5 milyonluk bir yardım onaylandı. Gerçekleşen sel felaketinden bugüne kadar devam eden ve yapılan çalışmalar neticesinde yapmış olduğumuz masrafları karşılamak adına AFAD'dan gelen destek inşallah önümüzdeki hafta belediyemize aktırılacak. Bu gerçekten bize ciddi bir nefes aldıracak. Çünkü yaz ayı boyunca Fatsa Belediyemize ait yol güzergahlarında ve hasar gören yerlerde çalışmalarımız hep devam etmişti ama sonuçta her şeyin bir maliyeti var ve yarım kalan işlerimizi bu gelen maddi yardımla tamamlayacağız" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber