Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 14 Aralık 2017 - 12:53 Yorum: 0

Fatsa’da Yerli Malı Haftası etkinliği

12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası ile ilgili "Yöremi Tanıyorum, Yemeklerimi Biliyorum Projesi" kapsamında yöresel yemek sergisi Fatsa...

Fatsa’da Yerli Malı Haftası etkinliği

12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası ile ilgili "Yöremi Tanıyorum, Yemeklerimi Biliyorum Projesi" kapsamında yöresel yemek sergisi Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya'nın katılımı ile tanıtıldı.

Demirci Mahallesi'ndeki ilkokulda gerçekleşen sergide yöresel yemeklerden Gürcü pancarı, su böreği, baklava, turşu kızartması, mısır ekmeği, köy ekmeği, çökürce, melocan yemeği, pancar sarması, yaprak sarması, cennet hurması pekmezi, üzüm pekmezi, üzüm suyu, köy yoğurdu, köy peyniri, tereyağı, yöresel meyveler ve sebzeler ve diğer yöresel pekmezler ile reçellerin tanıtımı yapıldı. Ayrıca sergide unutulmaya yüz tutmuş sepetçilik, tahta beşik, el değirmeni de sergilendi.

Aynı zamanda "Bul Bulabilirsen Projesi" kapsamında öğrencilerin hazırlamış olduğu, insanları analitik düşünmeye sevk eden bir zeka oyunu olan; harfler, rakamlar ve resimlerle kelimeleri anlatmaya yarayan "RESFEBE" sergisi tanıtıldı.

Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, haftanın kutlanmasındaki en önemli nedenin Türk malının kullanımının bilinçli tüketici ve yerli malı kullanma tutum ve tasarrufuna önem vererek, yaygınlaştırılmasının özendirilmesi için önemli olduğunu belirtti.

Fatsa’da Yerli Malı Haftası etkinliği

Fatsa’da Yerli Malı Haftası etkinliği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber