Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 17 Aralık 2014 - 22:03 Yorum: 0

Fed faiz artırımında "sabırlı" olacak

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz artırımına ilişkin söylemini değiştirmeyerek, politika faiz oranını 'kayda değer' bir süre daha mevcut seviyesinde tutma kararı aldı.

Fed faiz artırımında 'sabırlı' olacak

ABD Merkez Bankasından (Fed) faiz artırımı meselesinde 'sabırlı' olunacağını ve bunun daha öncelikle uygulanan 'kayda değer süre' ifadesiyle uyumlu bulunduğu bildirildi.

Fed'in nakit politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) bugün sona eren aralık ayı toplantısında alınan kararlar açıklandı. Bildiride, Fed'in politika faiz oranını artırmak meselesinde sabırlı olabileceği ve bunun daha öncelikle uygulanan 'kayda değer' ifadesiyle düzen gösterdiği belirtildi.

ABD ekonomisinin eylül ayında gerçekleştirilen son FOMC toplantısından bu yana gelişme kaydettiği ifade edilen bildiride, işgücü piyasasının da güçlü istihdam artışı ve azalan işsizlik oranıyla iyileştiği vurgulandı. Bildiride, bununla birlikte hanehalkı harcamalarında ılımlı artış gözlendiği ortaya koyulurken, konut sektöründeki toparlanmanın güçsüz biçimde sürdüğü kaydedildi.

Öte yandan, enflasyonun gerileyen enerji fiyatlarıyla Fed'in yüzde 2 hedefinin altında seyretmeye devam ettiği anlatım edilirken, uzun vadeli enflasyon beklentilerinin istikrarlı bir seyir izlediğine işaret edildi.

Muhabir: Gülbin Yıldırım

Kaynak: AA

ETİKETLER: Fed , faiz , artırımında , sabırlı , olacak
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber